Bondora laen.

iiil 5.05.2018 20:32 (5 aastat tagasi)

Tere, minu Bondora laen läks kohtusse. Kohtust saadeti mulle maksekäsk - millele reageerisin vastuväitega ,et ma soovin maksegraafikut. Sellele ei vastatud ja asi läks edasi hagimenetlusse. Teatud aja pärast sain ma aga kohtust sellise määruse: Kohutmäärus - "Hagiavalduse menetlusse võtmisest keeldumine" RESOLUTSIOON Keelduda Bondora Servicer OÜ hagi ........ vastu võla nõudes menetlusse võtmast. Edasikaebamise kord Määrusele võib esitada määruskaebuse 15 päeva jooksul arvates kohtumääruse kättesaamisest.............. kohtumaja kaudu, kuid mitte hiljem kui 5 kuu möödumisel määruse tegemisest. Menetlusabi taotluse esitamine ei vabasta kaebuse tähtaegse esitamise nõudest. Asjaolud ja kohtu põhjendused Bondora Servicer OÜ esitas ........ maksekäsu kiirmenetluse avalduse ........ vastu võla nõudes. .......... esitas vastuväite ning nõue anti vastavalt tsiviilkohtumenetluse seadustiku (TsMS) § 486 lg 1 p-le 1 16.03.2018 määrusega üle kohtunikule asja menetlemise jätkamiseks hagimenetluses. .........kirjaga kohustas kohus avaldajat esitama oma nõude ja põhjendama seda hagiavaldusele ettenähtud vormis ning vajadusel tasuma täiendavat riigilõivu 14 päeva jooksul alates kirja kättetoimetamisest. Hageja esindaja sai kohtu kirja kätte........., nõuet hagiavalduse vormis ei esitanud. TsMS § 487 lg 1 kohaselt asja hagimenetluse korras menetlev kohus kohustab avaldajat esitama oma nõude ja põhjendama seda hagiavaldusele ettenähtud vormis 14 päeva jooksul, kui maksekäsu kiirmenetluse avaldus ei vasta hagiavalduse nõuetele. Vastavalt TsMS § 487 lg-le 3 kui avaldaja ei esita nõude põhjendust õigel ajal, keeldub kohus määrusega hagi menetlusse võtmast. Eeltoodu alusel keeldub kohus hagiavaldust menetlusse võtmast. mis saab mu võlast edasi? Ma oleksin niiiii väga nõus maksma seda graafikuga... mis juhtub minuga..mis saab ometigi edasi...

svengali 6.05.2018 07:19 (5 aastat tagasi)

Kui Teil on soov maksta graafikuga siis võtke laenuandjaga ühendust ja püüdke läbi rääkida. Praegu on väga tõenäoline selline stsenaarium et see võlg müüakse maha mõnele inkassofirmale või muule sarnasele võlgade kokkuostjale kes kirjutab summale nulli taha, korrutab selle saadud summa kolmega et ennast tubli töö eest premeerida ja siis hakkab seda raha Teilt väla pressima, hirmutamise ja lollitamisega. Sellist taktikat kasutavad mitmed laenufirmad - kui kiirmenetlus läbi ei lähe ja võlgnik õigel ajal vastuväite esitab siis ei maksta hagimenetlusse üleminekul riigilõivu ega esitata täiendavaid tõendeid. Lastaksegi hagi tagasi lükata ja müüakse see maha et oma kaelast ära saada. Nii tegi juba aastaid tagasi näiteks praeguseks pankrotti läinud Creditmarket.

Kkk 6.05.2018 08:37 (5 aastat tagasi)

Űhesõnaga..ei ole mu tulevik nii tume..kui ma arvasin..et kui olen ikkagi tahtega..maksta oma võlga.kuid graafikuga..-ei lähe asi kohe sedasi kohtutäituri kätte..-et kohe hakkab arestima ja műűma? Ma olen ju nõus maksma..aga saan seda teha vaid graafiku alusel.

svengali 6.05.2018 14:52 (5 aastat tagasi)

Kohtutäitur saab täita AINULT olemasolevat kohtuotsust ja seda Teil hetkel ei ole.

kepe 7.05.2018 02:47 (5 aastat tagasi)

selles mõttes on tulevik ikka tume, et need inkassofirmad on Bondoraga seotud ja nad suurima heameelega ei lasegi asju kohtusse, et inkasso-sõbrad, saaks need endale. Nad teenivad ju selle pealt üsna tuntavalt. Seepärast soovitan kiiresti Bondorasse pöörduda ja nendega see graafik kasvõi vägisis ära teha - mõtlen et ega nad väga huvitatud pole, aga õigesti asju ajades nad teevad selle ikka ära.

Veritas 25.07.2018 07:42 (5 aastat tagasi)

Kuidas sul asi lahenes? Tõenäoliselt kui Bondora suga graafiku teeb.. siis kindlasti see läbi lugeda. Kasutavad selliseid juriidilise nõkse, et a la senikaua kuni põhivõlg pole tasutud, jooksevad ka viivised, intressid ja jumal teab mis varjatud kulud veel. Hea, et kohus ei võtnud menetlusse. Ilma kohtuotsuseta ei saa minna ka täitemenetlusse. Kuid suure tõenäosusega senikaua kui võlg pole tasutud, on ka maksehäire registris su võlg üleval. Soovitan uurida, küsida nõu võlanõustajatelt. Või juristilt, https://www.juristaitab.ee/ neil esimesed 2h tasuta. Soovitan Sul ise anda Bondora vastu hagi kohtusse ja paluda kohtult maksegraafikut, nö fikseerida võlasumma, kuumakse ja, et intressid viivised jne edasi ei tiksu. Kohtule tõenäoliselt pead esitama, Bondora laenulepingud, krediidikulukusemäärad jne. Võimalik..., et kui need ei vasta tänase kehtestatud krediidikulukuse määrale jne, võib ka kohus Bondora lepingud täiesti tühistada! Sellepärast kaldungi arvama, et miks Bondora ei lasknud hagiga edasi minna! Nad alluvad ka finantsinspektsioonile ja oma sigadustega mis nad siin korraldavad võivad oma litsentsist ilma jääda! Selle Bondoraga on paljudel probleeme: http://rahvahaal.delfi.ee/news/uudised/lugeja-kas-laenufirma-bondora-voi-roovlijouk-pandora?id=74074887

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.