Täitemenetluse aegumine

Huviline 11.01.2019 13:34 (5 aastat tagasi)

Tere! Mulle jääb arusaamatuks kuidas ja mis moodi saab täitemenetlus aeguda. Või see oleneb mis täitemenetlusega tegu on? Nimelt aastal 2015 läks kohtutäituri menetlusse liikluses saadud väärteo trahv summas 700€. Maksma sain hakata seda alles eelmise aasta lõpus. Peale kahte kuud maksmist oli teinud täitur mu kontole tagastuse, kuna täitemenetlus oli aegunud. Kohtutäituri vastus oli : [Kuna põhinõue on aegunud 19.09.2018 seisuga, siis tasuda tuli ainult pooles ulatuses täitekulud, seetõttu ka tagasikanne Teie pangakontole.] Samas on mul osad võlgnevused kohtutäituri käes samast aastast, kuid need pole aegunud, vähemalt pole keegi midagi selle kohta öelnud. Mis alusel siis täitemenetlused aeguvad, et mida ma peaks ennem uurima kui maksma hakkan, et aegunud nõuet ei maksaks.

Reelika 11.01.2019 17:10 (5 aastat tagasi)

Aegub siis kui tähtaeg kukub. Väärtteotrahvid aeguvad 4 aastaga, lepingutest tulenevad nõuded 10 aastaga..Kui väärtteotrahvi osas lõpetab täitur ise täitemenetluse (kui aegus), siis lepingutest tulenevate nõuete puhul (mis on aegunud), lõpetab täitemenetluse kohtulahend, millega sundtäitmine on tunnistatud lubamatuks.

Reelika 11.01.2019 17:19 (5 aastat tagasi)

Ehk siis see väärteotrahv ja kohtutäituri tasu(d) on erinevad asjad ja aeguvad erinevalt (trahv 4 aastaga, täituritasud 10 aastaga). Trahv oli aegunud, täituritasud veel mitte, seetõttu osa rahast tagasi kantigi..

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.