Lahkunud inimese võlg.

Ally 3.10.2019 15:30 (4 aastat tagasi)

Mul on mure, lähedane inimene suri ja laenufirma ähvardab anda tema võla inkassosse. Olen saatnud surmatõendi, pärimistunnistust ei ole veel käes, millest olen neid ka teavitanud. Endiselt tulevad aga tema meilile arved ja ähvardused inkassosse anda. Kas nad võivad teha seda, inimest ei ole ju enam?

Ellu 3.10.2019 16:56 (4 aastat tagasi)

Laenu pärivad pärijad ning see tuleks maksta pärandi arvelt, kui seda on. Kui pärandist vara üle ei jää ja on ainult kohustused, siis tasuvad laenu proportsionaalselt pärijad. Soovitav on päranduse arvelt võlg ära tasuda, et see liiga suureks ei läheks. Surm ei tähenda seda, et võlg ka kaob automaatselt.

murto 3.10.2019 18:25 (4 aastat tagasi)

Kui on ainult võlad või kaaluvad need muu vara üle, siis võib pärandist loobuda või läbi viia pärandvara inventuur ja pankrot välja kuulutada; viimane variant on kulukam. Ei pea midagi inkassole maksma.

noo 4.10.2019 07:04 (4 aastat tagasi)

pärandvara inventuur ei tähenda kohe, et pankrot tuleb välja kuulutada. Juhul kui pärandvarast ei piisa kõigi pärandaja kohustuste täitmiseks, kuid samas on tehtud pärandi inventuur, ei ole pärija kohustatud täitma pärandaja kohustusi oma vara arvel, vaid ainult pärandvara arvel. notar.ee/554 Inkassoga tõesti pole mõtet suhelda.

Juhm 6.10.2019 14:15 (4 aastat tagasi)

Praegu tüütab ju inkasso, kes on vana teada tuntud väljapressijast õngitseja. Võibolla nõue üldse aegunud/alusetu.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.