korteri ruutmeetrid

Mati 3.10.2019 07:47 (4 aastat tagasi)

Tere! Ehitisregisti järgi on minu korteri üldpind 44,1m2 kuid korteriühistu võtab minult hooldustasu ning küttesüsteemi, maja fassaadi ja parkla renoveerimise tasudelt 45,2m2 eest. Ühistu väidab, et rõdu eest on täiendavad m2. Kinnistusraamatus rõdu ei ole. Juulikuus saatsin ühistule teavituse,et ei tasu enam liigselt lisatud 1,1m2 eest ja arvestasin selle summa arvest maha. Ühistu seda ei aktsepteeri ja kajastab arvel minu võlana. Samuti ei muuda ühistu arvel ruutmeetreid vastavaks ehitisregistriga. Minu saadetud kirju samuti ühistu eirab. Mida saaksin teha, et ühistu väljastaks korrektsed arved? Kas mul on õigus arvest maha arvata liigselt lisatud ruutmeetrite eest arvestatud summad?

cyno 3.10.2019 10:31 (4 aastat tagasi)

Kui inimesed omavahel kokkuleppele ei jõua - tuleb pöörduda kohtusse. Rõdud on tavaliselt kaasomandi osa ja seda haldavad elanikud ühiselt. Küll aga võib üldkoosolek otsustada, et need kellel rõdu on, maksavad rohkem. Seega, uuri välja kas selline otsus on korralikult olemas.

Mati 3.10.2019 10:42 (4 aastat tagasi)

Olen küsinud kuid ühistul on vaid üks jut, et need m2 olid juba 10 a arvetel. Järelikult ühtegi seaduslikku dokumenti neil pole. Peale selle on veel nii, et osadel korteritel, kellel on ka rõdu, ei ole mingeid lisa m2 ja nemad maksavad vaid kinnistusraamatu m2 järgi. Ühesõnaga, nägude järgi on kunagi pandud ruutmeetrid juurde, mida suurem nägu seda rohkem juurde said.

3.10.2019 17:29 (4 aastat tagasi)

Erastamise ajal erastati korterid koos rõduga. Eraldi arvestati köetav pind ja üldpinna hulka ka rõdupind koefitsiendiga 0,5. Erastamisel maksti ka rõdu eest ja see üldpind kanti registrisse, kus olid kirjas nii korteri köetav pind kui ka üldpind, mõlemad näitajad. Kinnistusraamatusse ülekandmisel miskipärast rõdud senisest registrist nulliti ära, kuid reaalselt olematuks need ei kadunud, ikkagi üks ja sama korter kasutab neid edasi (paberite järgi on rõdu nüüd kaasomandis, kuulub kõigile). Tegelikult vahet pole kas maksate hoolduse ja remondi eest köetava või üldpinna alusel, lõppsummana tuleb maksta ikka üks ja sama summa. Lihtsalt makstes vaid kinnistusraamatus olevate ruutmeetrite järgi, tuleb kogu majas arvestada suurem summa ühe ruutmeetri kohta kui koos rõduga arvestati. Lõppsumma ei muutu, KÜ-l on rahanumber ees ja see tuleb elanikelt kokku koguda. Meie KÜ-s kogutakse samuti üldpinna m2 järgi nagu elamu aegade algusest on kogutud ja erastamise ajal ostetud ning selleaegses registris kinnitatud, koos 0,5 rõdupinnaga.

noo 4.10.2019 07:06 (4 aastat tagasi)

lõppsumma ei muutuks, kuid selgelt ebaõiglane on olukord, kus mõnele korterile võetakse aluseks m2 koos rõduga ja teisetele ilma rõduta, kusjuures rõdu on olemas mõlemal korteril.

4.10.2019 07:54 (4 aastat tagasi)

Üldkoosolek peab otsustama kuidas arveldused käivad, milliste ruutmeetrite alusel, kas üldpinna alusel koos rõdudega või vaid köetava pinna alusel ja kõikidele ühtviisi, mitte erandeid tehes. Nii nagu enamus otsustab, nii jääb ja otsus peab olema protokollitud koos hääletamise tulemustega.

hozu 4.10.2019 10:01 (4 aastat tagasi)

jah, aga kui üldkoosolek võtab vastu otsuse, et need kes koosolekul olid, ei maksa üldse midagi janeid kes koosolekul ei ole - maksavad kõik maja kulud - on ilusti protokollitud jne. Kas siis on ka nii et "nii jääb"?

Mati 4.10.2019 10:52 (4 aastat tagasi)

Mina olen aru saanud, et põhikirjas peab olema ära toodud, kuidas ja milliste m2-te järgi tasumine toimub ja sellest peab ühistu ka kinni pidama, kuid paraku meil seda ei teha.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.