Palgaarvestuslehtede esitamisest keeldumine

Murelik 4.03.2020 13:05 (4 aastat tagasi)

Nõudsin endiselt tööandjalt palgaarvestuslehti aga ta pole juba kaks nädalat mu kirjadele vastanud. Pöördusin sama küsimusega tema raamatupidaja poole, esitades ka viite vastavale seadusele (TLS 28/12) aga tema vastas, et temal pole andmeid ja tema ei tea ja tema ei saada ja pole tema asi ja ärgu mina üleüldse ähvardagu teda. Minu soovituse peale küsida vajalikke andmeid tööandjalt, saadeti mind viisakalt p***e. Oskab keegi öelda, kes sellises olukorras vastutab?

noh 6.03.2020 10:10 (4 aastat tagasi)

Raamatupidaja ähvardamine on tõesti rumal tegevus, kui see raamatupidaja just sinu tööandja ei ole. Sinu viidatud seadusepunkt räägib üheselt, kes on kohustatud sulle andmeid esitama ja selleks on tööandja. Raamatupidaja ei tohigi omavoliliselt mingeid andmeid laiali saata. Kui ülemus annab talle vastava korralduse, küll ta siis esitab ka vajalikud andmed. Suure tõenäosusega on antud juhul raamatupidaja ainult teenuseosutaja, kellel ei pruugi jooksvaid andmeid üldse ollagi. Ja samamoodi ei hakka raamatupidaja sinu andmeid kusagilt taga otsima, see ei kuulu kindlasti tema töötasu sisse. Seega esitad nõudmise tööandjale ja kui sealt vastust ei saa, siis pöördud TVK-se. Raamatupidaja ähvardamine on kõige rumalam ja tulutum tegevus.

Murelik 6.03.2020 10:16 (4 aastat tagasi)

Tänan. Ega ma teda ju ometi ei ähvardanudki. Viitasin seadusele vaid. Samas on teada, et paar nädalat varem andis ta mu kolleegile samad andmed ilma lisaküsimuste ja probleemideta kätte. Seega on tal need andmed olemas. Aga sellest sündis TVK teema ja nüüd on nii tööandja kui raamatupidaja ilmselt ringkaitses, sest mõlemad keerutavad ja venitavad.

noh 6.03.2020 13:31 (4 aastat tagasi)

veelkord, raamatupidaja täidab tööandja korraldusi. Tema ees seadustega lehvitada on täiesti mõttetu. Ilmselt tunneb ta seadusi pareminigi, kui sina. Ja seadus ütleb üheselt, et igasuguseid andmeid saab nõuda tööandjalt. Raamatupidaja on kas teenuseosutaja või samasugune palgaline, nagu sinagi. Tema ei saa ega tohigi omavoliliselt mingeid andmeid jagada. Raamatupidaja ei keeruta ega venita, sest sinu probleemidega tegelemine ei ole tema asi. Tema täidab oma tööandja korraldusi. Kui oled osanud tööandjaga tülli minna, siis süüdista ennast või tööandjat. Raamatupidaja ei ole teie vaidluse osapool.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.