Üürniku õigused vara arestimisel ja müümisel

Viive 11.05.2020 15:47 (3 aastat tagasi)

Tere. Selline olukord, et peale mehe surma jäin laenumaksetega hiljaks ja asi läks kohtutäiturile. Nüüd, kui ma maksta ei jõua ja täitur ähvardab vara sundmüügiga, tekkis küsimus, et poolt minu krunti ja sellel asuvat elamut üürib lastega pere. Kas täituril on õigus ka nemad väjla tõsta ja vara müüa?

wibe 12.05.2020 14:35 (3 aastat tagasi)

Tere. Üürileping jääb tavaliselt kehtima ka omaniku muutumisel. Uuel omanikul on see võimalik lõpetada vastavalt lepingus ette nähtud tingimustel.

Viive 13.05.2020 12:28 (3 aastat tagasi)

Küsin veel, et kui laenude tagatiseks kinnisvara ei ole antud, siis kas kohtutäituril on õigust müüa kinnistut /minu elukohta, võlgade katteks?

vastus 13.05.2020 12:49 (3 aastat tagasi)

Jah loomulikult. Võlgniku vara, sealhulgas kinnisvara võib müüa mistahes võlgnevuse katteks (maksmata elatis, trahv, arve või mis iganes). On teatud nõuded (hüpoteegiga tagatud nõuded, riiginõuded jms), mille puhul saab võlausaldaja pöörduda võla kättesaamiseks otse kohtutäituri poole. On aga teatud nõuded, mida otse sundtätimisele saata ei saa, vaid esmalt on vaja pöörduda võla nõudega kohtusse ning kui jõustunud kohutlahend olemas, siis saab pöörduda kohtutäituri poole.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.