Arve ettemaksu arvena

peacecop kalmer: 13.08.2021 10:18 (2 aastat tagasi)

Kas on õiguslik esitada arve, mille aluseks ehk sisuks on teenus, mida pole arve koostamise ajaks osutatud? Sain nimelt arve, millele on märgitud sisuks koolitus toimumisajaga tulevikus. Selgelt on väljendatud, et tegemist on arvega, mitte ettemaksu arvega ega tellimusega. Olen seni aru saanud, et arve saab kehtida vaid osutatud teenuse kohta ja muidu on tegemist ettemaksu arvega, mis ei ole raamatupidamise algdokument. Koolitaja tahab tasu ette saada. Lisaks on märgitud sellele dokumendile, mida autor nimetab arveks, päevase viivise määr. Kas viivist tohib isegi arvele kanda, kui selleks puudub eelnev kokkulepe arve saajaga?

wabu 13.08.2021 11:21 (2 aastat tagasi)

Ei pea kehtima juba osutatud teenuse kohta! Paljud firmad esitavadki arveid, milles palutakse osa tasuda ettemaksuna. Raamatupidamuslikult on see nii, et kui kõik vajalikud asjad - summa käibemaksuta, käibemaks ja summa koos käibemaksuga on olemas siis on see OK. See, milles te kokku lepite (kui suur osa ettemaksuna, kas on viivised jms) - on juba teie omavaheline asi. Kui sulle ei meeldi selline ettemaks aj viivised, võid koolitajast loobuda, kui tema tahab ettemaksu saad ja sina ei maksa - võib tema rahulikult mitte tulla seda koolitust tegema.

wabu 13.08.2021 11:22 (2 aastat tagasi)

Ei pea kehtima juba osutatud teenuse kohta! Paljud firmad esitavadki arveid, milles palutakse osa tasuda ettemaksuna. Raamatupidamuslikult on see nii, et kui kõik vajalikud asjad - summa käibemaksuta, käibemaks ja summa koos käibemaksuga on olemas siis on see OK. See, milles te kokku lepite (kui suur osa ettemaksuna, kas on viivised jms) - on juba teie omavaheline asi. Kui sulle ei meeldi selline ettemaks ja viivised, võid koolitajast loobuda, kui tema tahab ettemaksu saad ja sina ei maksa - võib tema rahulikult mitte tulla seda koolitust tegema.

rp 17.08.2021 06:30 (2 aastat tagasi)

Teoreetiliselt ja ka praktiliselt on tegemist ettemaksuarvega. Praktiseeritakse ka koheselt arve esitamist, et poleks hiljem topelttegemist, ettemaksuarvele lisaks veel arve vormistamist. Kõik on kokkuleppe küsimus ja ise tead kui usaldusväärne see koolitaja või lektor on. Oleneb ka sellest kui kauges tulevikus see koolitus toimub ning kuidas toimub raha tagastus, kui koolitus jääb ära või ise ei saa minna või kuulata mingil põhjusel.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.