Kaua kuvatakse võlga maksehäiretes

S. 3.03.2022 05:03 (2 aastat tagasi)

Tere, Selline küsimus, olen lugenud siin vanemaid postitusi maksehäres võlgade avalikustamis aja osas 10+3a? Mingi aeg kuulsin, et seaduseid on muudetud kaua on see avalikustamise aeg hetkel 10a? Veel võlad aastast 2009 avalikustatud on ühel pandud 2014 minukrediidi infos ja taust.ee 2016 ja 2017a pandud, lugesin kuskilt, et see peaks ikka olema see aeg mil võlad tekkisid või ei? Kuna inkassoga mingile kokkulepele ei ole jõudnud ja nende poolne arusaam, et minul kui võlgnikul ei ole õigus midagi nõuda selgituste osas ja ma mingi täis nahhall, et mis ma endas õige arvan ja kuku aga maksma ning nende enda viivitamiste pärast nad seda ka enam kohtusse ei anna vaid ütlevad, et andke ise.

Reelika 5.03.2022 13:06 (2 aastat tagasi)

Oleneb kõik sellest kas maksehäiresse lisati need võlgnevused nõudeõiguse kehtivuse jooksul või ei. Kui mitte, siis ei ole õigust selliseid maksehäireid üleüldse avaldada, ammugi neid mitu aastat üleval hoida. Kui aga avaldati maksehäired nõudeõiguse kehtivuse jooksul, siis tuleb kõne alla kaalumine, kas seesugune maksehäirete avaldamine ei kahjusta ülemäära andmesubjekti õigusi või vabadusi. Näiteks maakohtu otsuses tsiviilasjas 2-20-16579 on asunud kohus seisukohale, et selleks piiriks on aegumine: "Kohus on antud asjas asjaolusid arvestades seisukohal, et täitmata lepingulise kohustuse puhul, mida kostja ei ole soovinud või suutnud tehingulise aegumistähtaja jooksul hagejalt sisse nõuda, ei ole hageja isikundmete jätkuv avaldamine üheski maksehäireregistris pärast nõude aegumist põhjendatud. Käesoleval juhul riivab andmete jätkuv edastamine surveabinõuna ülemääraselt hageja õigusi ja vabadusi. "

S. 8.03.2022 05:19 (2 aastat tagasi)

Et saan nagu õigesti aru. Kui võlgnevus tekkis 2009 aasta alguses siis seda ei oleks tohtinud avalikustada 2014a vaid hiljemalt 2012a. lõpus?

Reelika 8.03.2022 17:04 (2 aastat tagasi)

Just nii, kui võlgnevus tekkis 2009, vahepeal midagi maksnud pole, mingeid kokkuleppeid, maksegraafikuid nendega sõlminud ei ole ning lepingus eelnevalt aegumistähtaega pikendanud pole.

Sille 6.03.2022 10:10 (2 aastat tagasi)

Julianuse hallatav Taust.ee on kahjuks alati sülitanud sellistele seadustele. Nõude alguseks märgitakse kuupäev kui inkasso hakkas võlgnevusega tegelema, mitte väidetava võla tegelik sissenõutavaks muutumise aeg, igale vastuväitele saab vastuseks ülbet nähvimist ja maha seda nõuet ei võeta õkskõik kui aegunud see on. Isegi Andmekaitseinspektsioon on asunud seisukohale et võlgnevust on lubatud avaldada 10+5 aastat. Ilma hea juristi abita inkasso ignoreerib su väiteid. Ma ise vaidlesin ja sõdisin Creditreformiga kes avaldas Maksehäireregistris olematu nõude mis ammu tasutud, 7 aastat saatsin vaideid ja taotlusi ja esitasin pangamakse kviitungi koopiat. 7 aastat!! Ja siis jätkus neil häbematust mitte alusetut kirjet kustutada vaid märkida nõue lõpetatuks mis jätab selle ikkagi nähtavaks veel 5 aastaks.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.