Elatisnõue isaduse tuvastamise ajal

Ele 2.06.2017 13:33 (6 aastat tagasi)

Tere. Mul on selline probleem,et hetkel on tehtud Dna test isaduse tuvastamiseks ja lapse sünnitunnistusel isa kohta kanne puudub,isa soovib last aga raha anda ei taha. Kas saan teha kohe maksekäsukiirmenetluse elatise nõudes või pean ootama dna vastuse ennem ära? Veel lapse isa tahtis keset tänavat mind näkku lüüa ja kuna olin teisel pool vankrit tõmbas lapse vankriga ümber,kas see on piisav põhjus,et paluda kohtul mind mõista lapse ainuhooldajaks? Mis nõu veel annate? Tegelik olukord väga pikk ja keeruline. Pealegi taotlen nüüd lähenemiskeedu.

CC 2.06.2017 15:23 (6 aastat tagasi)

Tere. PKS järgi elatist saab taotleda 1 a tagantjärgi, kuid minu meelest sellisel juhul, kui isadust alles tuvastatakse - see ei kehti. Mingeid "maksekäsukiirmenetluse" ei saa teha enne, kui pole selge, et isik on lapse isa. Peale seda, esitate kohtusse hagi elatisnõudes. Kohus arutab seda ja teeb otsuse. tegemist on vägivallaga, aga sed atuleks teil kohtus alles tõestada. On teil tunnistajaid? Ainuhooldeõigust ei anta niivisi juhuslikult, ühe poole soovide järgi. Lapsele on vaja ka isa, see on täiesti olemas. Ka lähenemiskeelu aluseks peab olema tuvastatud teod, mis on et vältida olulise kahju ja omavoli teket - on tarvilik kohtu kaudu reguleerida suhtlemist. Rõhutan just sõna olulise.

Pb 5.06.2017 10:51 (6 aastat tagasi)

Teemaalgataja peab esitama hagi elatise nõudes ja isaduse tuvastamise nõudes ( st kaks nõuet korraga). Lisaks võib esitada ka ühise hooldusõiguse lõpetamise nõude.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.