Aknapesu kortermajas

Mariliis 8.08.2017 00:45 (6 aastat tagasi)

Kas ühistu koosolekul saab hääletades otsustada korterite aknapesu väljapoolt tasu eest? Siiani teostati aknapesu 1x aastas kevadel. Sellega olen nõus. Viimasel koosolekul otsustas enamus, et soovivad sel suvel teist korda veel aknad pesta lasta. 3 kuud tagasi telliti pesu ja aknad pole mustaks läinudki. Mõned korterid polnud nõus uue pesuga samal põhjusel, aknad pole mustad. Ühistu juhatusest tegelane saatis tigeda meili kõigile, et kui keegi aknapesu ei soovi, siis ei pea laskma pesta, kuid tasu jagatakse kõigile võrdselt. Minu meelest aknapesu küll ei saa korteriomanikele peale sundida, see peaks ikka iga inimese vaba tahe olema, kui tihti ta oma korteri aknaid peseb. See ei riku maja üldilmet ega lagune ka maja ära, kui mõni korteriomanik aknapesu ei soovi. Ma saan näiteks ise oma aknad pestud, kuid olen sunnitud maksma selle eest, et tulevad mingid mehikesed, kes 3 minutiga mu puhtad aknad üle käivad ja koledaks triibu-laiguliseks organiseerivad. Ja igal korral käivad mitu korda järelpesu tegemas, sest kaebused mitmelt korterilt, et lohakalt pestud. Nii ongi. Või jäetakse mingid aknad üldse pesemata, nagu mul täna juhtus. Aga tasu võetakse ikka täiega. Palun vastust juristilt, kas korterite aknapesu on selline artikkel, mida saab sunnismaiselt peale määrata? Tänan ette vastuse eest!

Baret 8.08.2017 18:53 (6 aastat tagasi)

Tere, aknad kuuluvad nii naljakas kui see ka pole - maja kaasomandi alla (nagu katus, välisseinad jne). See tähendab, et KÜ üldkoosolek võib täiesti seaduslikult võtta vastu otsuse, et aknaid pestakse, pestakse x korda ja kuidas jagatakse kulud. KÜ üldkoosolekul võetakse vastu otsuseid vastavalt põhikirjale, tavaliselt on see lihthäälteenamus. Kui te ei soovi koos aknaid pesta, pakkuge üldkoosolekul välja võimalus, et igaüks peseb ise oma aknaid. Kui see ettepanek leiab enamuse heakskiidu - saabki nii teha. Kui ei - siis KÜ liikmelisus on sundliikmelisus ja enamuse tahet tuleb täita.

Mariliis 9.08.2017 01:22 (6 aastat tagasi)

Tere! Tänud vastamast! Kummaline sundus igatahes. Ei noh kus rahajõmmid nüüd ise aknaid pesevad - vaja ju olla poosis ja esitleda pidevalt, eestlaste uue aja haigus. Eks kunagi rahuneme ja saame aru, et elame endale, mitte naabritele ja sõpradele.

Ene 9.08.2017 21:27 (6 aastat tagasi)

Kahju, et oled sattunud elama "rahajõmmide" enamusega majja. Võib olla oleks mõistlikum eramaja osta või kolida sinna majja kus inimesed tahavad ise aknaid pesta?

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.