Ventilaatlori kasutus üürikorteris

Helina 16.01.2018 09:21 (6 aastat tagasi)

Tere, Meil selline olukord, et üürime üürikorterit, kus on tekkinud niiskuskahjustus seintele ja selleks, et niiskust vähendada ruumides, tõi omanik niiskusimuri, vastava mõõdiku, mida me siis kasutame. Pärast ventilatsiooni mingi spetsialistiga rääkimist nõudis ka, et kui niiskuse protsent tõuseb üle 40% protsendi, siis peame hoidma vannitoa ventilatsiooni sees. Ausalt öeldes ma ei soovi pärast tööpäeva väsinult veel mingit ventilatsiooni müra kuulda ja ammugi mitte maksta selle kasutamise eest, kui probleem ei tulene minust ja vajadus seda kasutada. Üka lähedane ütles, et üürikorterites ei tohiks seda nõuda, kui algul pole öeldud, et tuleb hoida ventilatsiooni sees. Kuidas käituda ja kas oleme kohustatus ventilatsiooni kasutama sellisel juhul?

Foo 16.01.2018 15:49 (6 aastat tagasi)

"kui probleem ei tulene minust" - kust see niiskus siis tuleb? Loomulikult on see põhjustatud korteri elanike poolt - välja hingatav õhk, dushi all käimine, söögi keetmine, pesu kuivatamine.

BB 16.01.2018 16:21 (6 aastat tagasi)

Nii üheselt küll väita ei saa., kui just elanik pole oma kodus sööklat avanud või kuivatab sõprade ja tuttavate pesu:) Kui elanik teeb oma toiminguid tavakasutuse piirides siis korteris küll mingit niiskuskahjustust tekkida ei tohiks. Kui aga tekib siis on viga mitte elanikus vaid kas korteri seisukorras,näiteks ehitusvigades,seinad lasevad niksust läbi...... Üldiselt loetakse normaalseks õhuniiskuseks vahemikku 40-60.Seega omaniku nõue lülitada ventilaator sisse juba 40 puhul on küll natuke liig. Teadmata täpseid tingimusi ja muud on raske õelda kas viga on korteris või elanikus. Kui viga on korteris siis peaks omanik ka selle likvideerima.

Helina 16.01.2018 16:14 (6 aastat tagasi)

Asi on selles, et majale või hoovile jäeti drenaaž tegemata raha kokkuhoiu eesmärgil, mistõttu keldrikorruse magamistoa seinad kobrutavad liigniiskusest. Lisaks just sellel üürikorterilon kehva tihendiga aken, mida peab samuti parandama.

BB 16.01.2018 16:34 (6 aastat tagasi)

No sisuliselt võib õelda ,et keldrikorruse magamistuba on elamiskõlbmatu. Kui akendel on kehvad tihendid, siis ka see on ju omaniku mure.

CC 16.01.2018 17:07 (6 aastat tagasi)

aga siis tuleb teil sealt korterist välja kolida kui korter on elamiskõlbmatu. Tuleb anda omanikule kuu aega selle korda tegemiseks, aga kui asi on nii põhiline nagu drenaazi puudumises, siis ei tee ta seda ka pikema aja jooksul korda. MIs puutub korteris ventilaatori kasutamisesse, siis on see täiesti normaalne, et peale dushi all käimist pannakse ventilaator tööle. Mina elan sundventilatsiooniga majas ja aseal toimub äratõmme pidevalt. Elanik on kohustatud hea seisma selle korteri eest kus ta elab ja kui on ventilaator, siis PEAB seda kasutama.

BB 16.01.2018 17:47 (6 aastat tagasi)

Kõik õige elanik peab hoolitsema selle eest ,et tema tegevus ei ületaks tavakasutuse piire ja hoidma õhuniiskust ruumides 40-60 vahel. antud juhul aga nõuab omanik ,et kui korteri niiskus tõuseb üle 40% siis peab elanik hoidma sees vannitoa ventilaatorit ja ilmselgelt ka hoidma lahti vannitoa ust et korteris õhuniiskust normi piires hoida.Vannitoa ventilaator on ikka mõeldud vannitoa niiskuse vähendamiseks mitte kogu korteri õhuniiskuse reguleerimiseks. Seega ei pea korteriomanik vannitoa ventilaatorit mis tekitab müra ja teda häirib sees hoidma vaid korteriomanik peab tegema vajalikud remonditööd ,et korteris tavakstuse korral säiliks normaalne niiskustase.

Helina 16.01.2018 19:11 (6 aastat tagasi)

BB, aitäh asjalike nõuannete eest. Sain südame rahulikumaks, ei tasu jah siin keerata õhku sama kuivaks kui laevakajutites meeskondadel tihtipeale on. Omanik õnneks tegeleb murega, aga ma arvan, et vannitoaventilatsiooni kasutamise nõue kogu korteri kuivatamiseks on liiast, eriti kui juba toimib niiskuseimur ja see on ka vähendanud niiskust. Pealegi drenaaži tegemata jätmine tuli alles pärast niiskuskahjustuste tekkimist välja, suve algul siia kolides seda ei mainitud.

17.01.2018 04:27 (6 aastat tagasi)

Juba aastakümneid tagasi kuulutati keldrikorrused elamiskõlbmatuteks. Kas see korter on tõesti elamispinnana kusagil registris kirjas? Võid ju elada niiskusest kobrutava seinaga ruumis ja niiskus nõutava 40-60 peal, kuid oma tervis peaks siiski kallim olema. Vaheta see üüripind elamisväärsema vastu.

BB 17.01.2018 11:10 (6 aastat tagasi)

Teadmiseks ,ka tänapäeval ehitatakse kortereid või osa korterist keldrisse, või renoveeritakse vanu keldrikortereid. Keldrisse korteri ehitamine on palju keerukam ja nõuab väga palju eeltööd ja paljude teguritega arvestamist ja korralikku projekti. Kui kõik on tehtud10% korralikult pole vahet ka maa peal või keldris, kui aga on tehtud vigu, siis tekivad keldrile omased probleemid, niiskus, kopituslõhn ja.....

müra jäämäe tipus 20.01.2018 05:11 (6 aastat tagasi)

Vannitoa ventilaator pole iseenesest halb. Kui on võimalik leida kvaliteetne, vaikne oode, mis pärast veeprotseduure mingi aja töötab, et kiiresti tõusnud niiskuse ka kiiresti välja saab, siis on see vägagi kasutaja enese huvides, sest liigniiskuse pahvakutega keskkond rikub nii ruume kui tervist salamisi, siis on juba hilja kahju ja kordasaamise kulusid võrrelda kahetsetud tegematajätmisega. Ega ainult mõõdiku number pole näitaja. Ruumides õhk liigub, see niiskus on eri kohtadeski erinev, vastavalt, kuidas seal parasjagu midagi tehakse ja kasutatakse. Kui juba aga kuskil seinad kobrutavad liigniiskusest, siis selle lause peale ütleks, et arusaamatu, mida veel oodatakse. Magamistoas ei käida korraks läbi, seal viibitakse pikemalt ja seal on pidevalt hulk tekstiili. Kui ruumis silm jälgib kuskil näitu 40 aga kuskil on pind silmanähtavalt hallitusvalmis, siis seda niiskuseimaja ei lahenda.

1stms.creditunion 24.01.2018 14:23 (6 aastat tagasi)

Kas teil on vaja kiiret laenu oma finantsprobleemide lahendamiseks ja ettevõtte juhtimiseks? Laenutage laenu 3000 kuni 150 000 000-le järgmises valuutas ($), (€) ja (£) laenudele, siin pakume laenude kõiki liike. Investeerimislaenud, isiklikud laenud, kinnisvaralaenud. Me võime aidata teie äri või projekti madala intressimääraga laenuintressiga 2%. Kui olete huvitatud laenu saamisest, võtke meiega ühendust lisateabe saamiseks E-post: 1stms.creditunion@gmail.com

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.