nõude loovutamisest teatamine

Küsija 24.03.2011 10:17 (13 aastat tagasi)

Müüja (vana võlausaldaja) seaduslik esindaja esitas Ostjale (võlgnik) seaduslikule esindajale digiallkirjastatult e-kirja tekstiga, et nõue on loovutatud uuele võlausaldajale ja võlgnik tasugu võlgnevus uuele võlausaldajale. Vana võlausaldaja on telefoni vestlusest tulenevalt andnud teada, et nõude loovutamise lepingut vana ja uue võlausaldaja vahel tegelikult pole. Võlgnik palus vanalt võlausaldajalt, veendumaks, et nõue on reaalselt ka loovutatud, esitada nõude loovutamise leping. Kas võlgnikul on õigus keelduda kohustuse täitmisest uuele võlausaldajale seni kuni vana võlausaldaja on esitanud loovutamise tõestuseks dokumendi. Vana võlausaldaja keeldub nõude loovutamise lepingut esitamast, kuna leping sisaldavat ka muid nõudeid, mis võlgnikku ei puuduta ja tegemist on konfidentsiaalse lepinguga. Kuidas käituda?

Vastaja 24.03.2011 10:42 (13 aastat tagasi)

Sinu vana võlausaldaja on sinu suhtes igati korrektselt käitnud. Ta ei peagi sulle lepingut esitama - see on nende omavahelise kokkuleppe asi. Vana võlausaldaja peab sulle võlaõigusseaduse § 170 järgi nõude loovutamisest teatama ja seda on ta ka teinud saates sulle digitaalselt allkirjastatult vastavasisulise teate. Selle teate saamise hetkest on sul kohustus täita oma kohustust uuele võlausaldajale.

A 24.03.2011 17:35 (13 aastat tagasi)

Täiendavalt ka VÕS § 172 järgi ei või võlgnik keelduda kohustuste täitmisest uuele võlausaldajale, kui senine võlausaldaja on talle nõude loovutamisest kirjalikult teatanud.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.