sõiduki teisaldamine peatumist keelava märgi mõjualas

koit 8.04.2011 08:57 (13 aastat tagasi)

Tere. Meie KÜ-le kuuluv hoovis sõidutee on kitsas ja saab sõita vaid ühes suunas, on paar kohta kus pargitakse hoovis sõidukeid. Pargivad need, kellel ilmselt kas jalad ei kanna või puuduvad ajud. Neid kohti võiks kasutada peatumiseks et mitte takistada sõidukeid mis tahavad läbi sõita. Küsimus selline, kui KÜ territooriumil seisab parkimist keelav märk ja ka teisaldamis märk, lisaks veel ka ühesuunaline liiklus, märgid on paigaldatud mnt. ametiga kooskõlas, kuidas KÜ juhatus peaks organiseerima sõidukite teisaldamist ni et se hiljem ei tekitaks KÜ-le probleeme. Märkide paigaldamise otsuse võeti vastu üldkoosolekul. MUPO ei taha tegeleda sellega kuna on eramaa.

ZERA 8.04.2011 09:17 (13 aastat tagasi)

Eramaa või mitte - liiklusseadus kehtib Eesti teedel. Aga miks üldse suhelda MUPOga? Mingi omavalitsuse värk - kutsu politsei, nad keeravad valesti parkimise eest trahvi ära ja niimoodi teegi koguaeg, kui keegi seal parkimiskeelu all pargib.

Risto 8.04.2011 10:51 (13 aastat tagasi)

Oled sa ikka kindel, et politsei/MUPO võib erateel/eramaal valesti parkijaid trahvida?

ZERA 8.04.2011 11:53 (13 aastat tagasi)

Ise olen saanud lubadeta sõidu eest eramaal trahvi. Tee oli täiesti tuvastatav ja sellega politsei argumenteeriski. Liiklusseadus kehtib Eesti teedel - olenemata, kas eramaa või avalik. Kui tee on tuvastatav (mitte põld, vaid ikka korralik rada), siis kehtib seal ka liiklusseadus.

giga 8.04.2011 14:13 (13 aastat tagasi)

kas keegi võiks üldse selgitada kuidas asi toimuks kui tahaks ühistu maalt lasta teisaldada autot?

Risto 8.04.2011 15:47 (13 aastat tagasi)

Minu tagasihoidlik hinnang, mis ootab nii täiustamist kui ümberlükkamist. Liiklusseaduse § 50 lg 3 ütleb, et liiklust häirivalt või ohustavalt pargitud sõiduki võib parkimist korraldav teeomanik või teehoiu eest vastutav isik lasta ümber paigutada valvega hoiukohta seadusega ettenähtud korras. Seega, antud sätte alusel saaks teeomanik või vastutav isik auto teisaldada AGA vaid juhul, kui pargitud on liiklust häirivalt või ohustavalt. Kui minna tagasi esimese probleempüsitutse juurde, ehk siis kui pargitud on lihtsalt parkimis keelava märgi alla millel lisasilt, et auto teisaldatakse, siis asi keerulisem. Liiklusseaduse § 20-2 lg 2 p 4 ütleb, et sõiduki võib paigutada lähimasse valvega hoiukohta ka siis, kui sõiduk on pargitud teisaldamist tähistava tahvliga märgistatud alale. Samas, kuivõrd antud sättes ei ole otseselt öeldud, et teeomanik võiks seda õigust kasutada, siis lähtuks üldisest normist, ehk siis liiklusseaduse § 46 lg-st 1, mille kohaselt teostavad liiklusjärelevalvet politseiametnikud ja abipolitseinikud nendele seadusega antud volituste piires. Seega, sellise juhul tuleks kohale kutsuda politsei, kes teisaldamise korraldab. Põhimõttelisel on eraamaa korral ka kolmas variant. Teeseaduse § 5-2 kohaselt võib erateed kasutada üksnes kinnisasja omaniku loal. Kui seda luba selgelt ei ole, siis võib vööra vallasasja enda valdustest kõrvaldada. Kõrvaldamisel lähtuksin analoogia põhimõttel liiklusseaduse teisaldamise punktidest, kuid selle vahega, et kulud teisaldamise ja auto hoidmisega peaks siiski esmalt kinni maksma teeomanik ja hilisemalt teiselt poolt tekkinud kahjud välja nõudma.

h 8.04.2011 19:50 (13 aastat tagasi)

Minu auto on ka ükskord maja eest teisaldatud. KÜ esimees ei teadnud, et see auto on majaelaniku oma ja kutsus teisaldajad. Keset talve, suvekummid olid all, sellepärast auto seisiki seal pikalt. Hiljem mees pidi järgi minema ja maksma 400.-, KÜ esimees maksis talle selle kinni. Meil oli ka seal parkimise keeld, ainult majaelanikele lubatud.

koit 9.04.2011 11:20 (13 aastat tagasi)

Meil on siin parkimis keeld kõikidele. kuna on üsna kitsas ja osad inimesed kes ei suuda mõelda parkisid sõidukeid selliselt et sissekäigust välja tulek oli osaliselt takistatud ja veel raskem oli neil kellel lapsevanker. Nüüd on sissekäigu ees lille potid et seal ei pargitaks, kuigi on soov neid sealt äravõta et kasutada neid taskusid peatumiseks, ehk siis kauba maha ja pealelaadimiseks. Ja just sellepärast tõstatasingi siin selle küsimuse, et saada asjaliku vastuse. Et KÜ ei peaks ise pärast kinni maksma teisaldamise eest, ootan ikka juriidilist seletust ja lahendust.

XOGI 9.04.2011 12:24 (13 aastat tagasi)

Algselt võiks ikka trahvida. Kui siis ka mõistus pähe ei tule, siis teisaldage. Kinni peab vist ikka ühistu ise maksma.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.