automaatne liitmine olmejäätmeveo lepinguga

Angel 7.04.2011 22:31 (13 aastat tagasi)

Meil on elamiskõlbmatu maja Tartumaal. Mingit teadet/lepingut prügiveo teemal pole kunagi saanud, kuid nüüd nõutakse maksmist koos inkassokuludega. Firma Veolia väidab, et nad said VV mingit vana aadressit aastast 2000 mis enam ei eksisteeri. Veolia saatis paberid sellele aadressila. Minu kontaktandmete otsimine internetis võtab aega mitte rohkem kui 3minutit. Minu andmed on ka kõikides registrites nagu kodanikuregister, maksuamet, hotline express jne. Ma oleks tänulik kui Teie saaksite vastata järgmistele 4 küsimustele: 2.Kas inimesele on võimalik määrida võlg täiesti teadmata? lepinguta? 3. Kelle kohustus on informeerida kinnistuomanikut võla tekkimisest, uuest kohustusest ? 4. Kelle kohustus on leida omaniku kehtivad kontaktandmed? netist, registrist. 1 Kas firmal Veolia on õigus küsida inkassokulusid mis on 3 korda suuremat kui võlg ise?

Nikolai 8.04.2011 15:19 (13 aastat tagasi)

See ei ole juriidiline küsimus. Organiseeri parem tuhandete mõttekaaslastega meeleavaldus Tõnismäel, reformierakonna kontori akna all. Ma usun, et Tallinna linnavalitsuses antaks sellisele meeleavaldusele meelsasti luba ;)

Svea 8.04.2011 15:33 (13 aastat tagasi)

Selleks, et ei oleks sellseid halbu üllatusi, tuleb aeg-ajalt valla kodulehte jälgida. Soovitan soojalt, nii väldib edaspidi üllatusi. Vähemalt Märjamaa vallas käivad teated valla kodulehe kaudu.

Angel 8.04.2011 15:43 (13 aastat tagasi)

Alatskivi vallas ei käi sellised teated. Aeg ajalt vaatasin sealt. Eile kirjutasin neile ka, kuid keegi ei vastanud. ootame. Tegelikult sugulased kes elavad seal külas, räägivad et pool küla maksab tühja prügiveo eest, sest nad on harjunud prügi põletada ja konteineri ostmiseks pensionääridel raha pole. Tegelikult ma olen loodusekaitse poolt, kuid asjad ei käi niimodi et tuleb uus seadus ja inimesed maksku. Tuleb teha koostööt inimestega loodusekaitse eesmärgil, mitte ainult raha väljapressimine. Mul pole võimalust organiseerida meeleavaldust. Võin pakkuda infotoetust kui keegi organiseerib.

tartlane 11.04.2011 14:34 (13 aastat tagasi)

Mu emale Tartumaa külas saatis prügifirma paar aastat tagasi koju kirja, kus kirjas lepingute sõlmimise kohad ja ajad ja graafik, millal täpselt hakatakse prügi ära vedama (2 x kuus). Kiri tuli mais, postitempelgi maikuine, lepingute sõlmimise kuupäevad olid kõik 20.aprilli ümber... Võttis ette retke vallamajja, kus tegi avalduse, et teda vabastataks prügiveost, kuna üksik pensionär, ahiküte, ise kasvatab oma juurikad, on mitu kompostihunnikut, sellist prügi, mida ära vedada tekib väga vähe, kuna topsikud-leivakotid jm. sorteerib ja tütar viib linna spetsprügikasti (mida tõepoolest teeme ja tegime ka enne prügifirma tulekut). Sai vabastuse. Mul endal aastaid väike majaosa Alatskivi kandis naabervallas, keegi pole mingit lepingut pakkunud ega mingit raha tahtnud, sest ma ei ela seal. Sugulane, kes enne seal elas, on nüüd surnud ja ka tema ei kasutanud prügiveoteenust, naabritel käis auto korra kuus. Prügifirma oleks pidanud sulle kirja saatma ikka sellel aadressil, millele lepingut tahtis sõlmida, isegi kui sa seal ei ela, käid ju ikka aegajalt. Nii võib ju suvalisele aadressile kirja saata ja lugeda sellega leping sõlmituks. Soovitan sul vallavalitsusse pöörduda, ehk oskavad nemad sulle nõu anda, sest kui prügifirma nõuab praegu sult olematu teenuse eest raha läbi inkasso, siis hakkab ju edaspidi samuti mittemillegi eest raha nõudma. Ehk saad vallalt edaspidiseks vabastuse.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.