Lindorff inkasso nõuab võlga üle 13aastat vana

Nutunen! 1.09.2015 09:37 (9 aastat tagasi)

Kuidas on võimalik et Lindorff inkasso nõuab sisse 13aastat vana võlga telefoni võlga! Kas se pole juba aegunud?

Naerune! 1.09.2015 09:58 (9 aastat tagasi)

Aegumise sätte olemasolu seadusandluses ei tähenda seda, et võlausaldaja ei võiks x ajal võlga nõuda ning selleks ka inkasso teenust kasutada. Aegumise säte annab võlglasele õiguse taotleda vajadusel kohtult aegumise kohaldamist. Seega on mistahes inkassol vägagi õigus nõuda võlglaselt kuitahes vana võla tasumist. On sinu kui võlglase asi otsustada, kas hakkad seadusekuulekalt käituma ja tasud lõpuks oma võla ära (vaevalt, et seda imet juhtuks) või siis keeldud võla tasumisest ning juhul kui võlausaldaja su seepeale kohtusse annab, taotled kohtult aegumise kohaldamist.

Nutunen! 1.09.2015 10:15 (9 aastat tagasi)

Ma esitanud Inkasso firmassa politsei tõendi et pass varastettu ca.2kuud enne seda lepingud! Ja aadress mis nemad väidavad minu ei ole ma elanud ültse teisel pool linna! Mina pean siis maksma teise isiku võla???

aeg ja ub 1.09.2015 11:08 (9 aastat tagasi)

[... mittejuriidiline targutamine, kustutatud Juura.ee poolt ...]

A 1.09.2015 15:20 (9 aastat tagasi)

Tegelikult sätestab TsÜS § 142 lg 1, et õigus nõuda aegub seaduses sätestatud tähtaja jooksul. Seega aegumistähtaja möödumine lõpetab ka võlausaldaja nõudeõiguse, mitte üksnes ei luba võlgnikul aegumisele tuginedes keelduda oma kohustuse täitmisest. Aegumistähtaja möödumisel on võlgniku keeldumine kohustuse täitmisest igati aktsepteeritav ning seadusekuulekas käitumine, rääkigu inkasso, mida tahes.

Nutunen! 1.09.2015 16:13 (9 aastat tagasi)

Kui pikk aeg on seaduse sätästatud aegumise tähtaeg? Peale mida ei ole enam õigus nõuda? Lindorff inkasso ähvardab kohtuga, vangla ja maksuhäirete registriga! Ja kui võlg pole minu vaid varastatud passiga tehtud.

A 1.09.2015 16:37 (9 aastat tagasi)

TsÜS § 146 lg 1 Tehingust tuleneva nõude aegumistähtaeg on kolm aastat. § 146 lg 4 Käesoleva paragrahvi lõigetes 1–3 nimetatud nõuete aegumistähtaeg on kümme aastat, kui kohustatud isik rikkus oma kohustusi tahtlikult. Seega, isegi kui oletada, et kohustuste täitmata jätmine oli tahtlik (Riigikohtu praktikas ei ole ainuüksi tasumata jätmist (isegi tahtlikult) käsitletud tahtliku rikkumisena), saaks tehingust tekkinud võlga nõuda maksimaalselt 10 aasta vältel, kuid üldjuhul üksnes 3 aasta vältel. Kohtusse inkasso loomulikult ei lähe, kuna ilmselgelt ei oleks neil seal sellise nõude maksmapanekuks edulootust, võlavanglat Eestis ei ole ning põhiseadus välistab taolise vangistuse ning maksehäireregistris saab kah vastavalt kohtupraktikale hoida maksimaalselt 13-aastaseid võlgnevusi (maksimaalne aegumistähtaeg + isikuandmete kaitse seadusest tulenev 3 aastat). Taoliste kõnede peale soovitan lihtsalt helistajale öelda, et pöördugu kohtusse ning soovida head päeva, ilma nendega pikemasse diskussiooni laskumata.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.