Hinnapakkumisest taganemine

Raul Rannala 29.07.2016 12:51 (7 aastat tagasi)

Selline küsimus seoses reklaamteenuse ostmisega, et minu ettevõttele tehti pakkumine hange.ee keskkonnas 12 kuu pikkuseks perioodiks ettevõtte firmade kataloogis kuvamiseks. Läbi mõtlematta võtsin selle pakkumise vastu ja esitati arve 30 päevase maksetähtajaga. Kuid ma siiski ei taha seda reklaami. Kas ja kuidas ma saaksin sellest taganeda? Kinnitasin pakkumist sms-i teel. Pakkumises olevad andmed ja arvel oleval andmed on erinevad. Arvel ei ole märgitud pakkumise nr-i ja pakkumises olevad teenused ei ole arvega vastavuses. Mulle õeldi, et nad ei saa arvet tühistada ja suruvad peale, et pean ära maksma. Peab ju olema võimalus taganeda, kui ei taha siiski seda teenust? Tänan asjalike vastuste eest!

A 29.07.2016 15:32 (7 aastat tagasi)

14-päevane taganemisõigus ilma taganemise põhjust avaldamata on üksnes tarbijal. Ettevõtja saab lepingust taganeda üksnes teise lepingupoole lepingurikkumise korral. Pakkumise vastuvõtmisega on leping sõlmitud ning see on mõlemale poolele kohustuslik.

sulo 29.07.2016 15:49 (7 aastat tagasi)

Kui pakkumine mille põhjal Te selle vastu võtsite erineb arvest siis see on piisav põhjendus taganemiseks. Nii vastategi teenuse pakkujale, toote ära konkreetsed erinevused ja keeldute maksmast.

Onari Kämmal 29.07.2016 20:02 (7 aastat tagasi)

Nii saab ilmselt taganeda sellest konkreetsest arvest, aktsepteeritud pakkumise põhjal algse aktsepteeritud teenuse peab tõenäoliselt siiski ostma.

Raul Rannala 31.07.2016 22:13 (7 aastat tagasi)

Tänan vastamast! Kas sms-i teel saadetud kinnitus on ikka piisav selleks, et nad saaksid minult midagi üldse nõuda? Telefoni teel arutatud hinnapakkumise vestlus peaks neil olema salvestatud, et midagi tõestada? E- mailile saadetud pakkumist ma ei kinnitanud, neil on ainult sms-i teel saadud algne kinnitus.

Raul Rannala 31.07.2016 22:17 (7 aastat tagasi)

Tänan vastamast! Kas sms-i teel saadetud kinnitus on üldse piisav, et nad saaksid minult midagi nõuda? Emaili teel saadetud pakkumist ma ei ole kinnitanud.

A 1.08.2016 10:41 (7 aastat tagasi)

On piisav. VÕS § 9 (1) Leping sõlmitakse pakkumuse esitamise ja sellele nõustumuse andmisega, samuti muul viisil vastastikuste tahteavalduste vahetamise teel, kui on piisavalt selge, et lepingupooled on saavutanud kokkuleppe. (2) Pakkumusele nõustumuse andmisega on leping sõlmitud ajast, mil pakkumuse esitaja nõustumuse kätte sai. Kui nõustumus väljendub teos, mis ei ole otsene tahteavaldus, on leping sõlmitud ajast, mil pakkumuse esitaja teost teada sai, välja arvatud juhul, kui pakkumusest, lepingupoolte vahelisest praktikast või tavast tulenevalt loetakse leping sõlmituks teo tegemisest.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.