OÜ ostmine kui on eraisikul võlg

Tomm 16.04.2017 17:44 (7 aastat tagasi)

Küsimus siis selles, et kui inimene kellel on võlg tahab teha endale firmat mis annaks võimaluse võlga tasuda suuremas ulatuses sõltuvalt kuu sissetulekust.

Onari Kämmal 17.04.2017 01:15 (7 aastat tagasi)

Kus see küsimus siin täpselt on? Võlglane võib asutada OÜ, aga OÜ osakud on tema vara ja need võib kohtutäitur põhimõtteliselt arestida ja müüki panna. Võib, aga ei pea - sõltuvalt konkreetse OÜ profiilist ja tegevusest võib sellel osakul müügiväärtust mitte olla (kui firma kogu väärtus on omanik ja selle knowhow) ja täitur võib aru saada, et äritegevus ongi kasulik võla kiiremaks tasumiseks.

pohmakass 17.04.2017 09:03 (7 aastat tagasi)

Oletades, et võlgnik ostaks kõigepealt mingi Eestiga õigusabilepingut mitteomava riigi valmisfirma (teoreetiliselt saaks alates paarisajast eurost, dokumentide apostillimine jms muidugi omaette teema), ning see omakorda asutaks/ostaks siin mingi kohaliku OÜ...mida täitur sellisel juhul teha saaks?

pohmakass 17.04.2017 09:11 (7 aastat tagasi)

PS niipalju kui meelde on jäänud, siis võlgniku OÜ KONTOSID täitur üldjuhul arestida ei tohi, samas jälle olen kuskilt kuulnud, et täitur arestis võlgnikule kuuluva ühemehe OÜ konto 2500 EUR e. osakapitali ulatuses. On see seaduslik ja millisel juhul (rahalise osakapitali korral vms)?

Tomm 17.04.2017 10:59 (7 aastat tagasi)

Onari : Küsimus oligi selles, kui suur risk on, et kohtutäitur firma arestib. Selgub siiski, et võimatu on kiirendada protsessi võlg kiiremini tasuda, kuna kui firma teha siis inimene peab elama siiski kohtutäituri otsuse hirmus.

Onari Kämmal 17.04.2017 13:01 (7 aastat tagasi)

No kohtutäituri otsene töö ja eesmärk on ikkagi võlg kätte saada, seega sõltub see risk ilmselt otseselt kommunikatsioonist. Ma ise pole kunagi sellises olukorras olnud, seega personaalset kogemust ei oma, aga loll talupojaloogika ütleb, et kui võlgnik ise ilmutab kohtutäiturile üles suhtumist, et ta reaalselt tahab selle võla võimalikult kiiresti klaaritud saada, mitte ei otsi võimalusi oma sissetulekuid täituri eest peita, siis võiks ka täitur üsna vastutulelik olla, kuna see on päeva lõpuks ju tema kliendi huvides.

pohmakass 17.04.2017 14:34 (7 aastat tagasi)

Niipalju kui meeles on siis sissenõudja pidi dokkide täiturile esitamisel ära märkima, kas ta soovib pöörata nõuet võlgniku kinnisvara, vallasvara või mis iganes vastu (ei mäleta, kas ettevõtte osakute kohta seal ka midagi eraldi oli). Keskmine sissenõudja tõmbab neile kõigile linnukesed ette, ja täituril pole sel juhul ju vist õigust sissenõudmisest keelduda. Iseasi tõesti, kui OÜ kohustused ületavad selle varasid.

Tomm 17.04.2017 14:42 (7 aastat tagasi)

Siis jah idee ei ole inimesel tegeleda petmise ja kelmusega vaid ideeks oleks eelneva võla tagastamine kiiremini. Kui aga Eesti seaduses ei ole ühtegi lubavat klauslit mis kaitseks võlas inimest ja tema asutatud firmat siis vast on mõtetu plaanida firma tegemist.

pohmakass 17.04.2017 15:12 (7 aastat tagasi)

Kas see asi just nii karm on, pole jurist, aga võibolla mõni siin oskaks kommenteerida...kuidagi pidid tegelased a la Viiol ju oma rahad läbi OÜ-de loksutatud saama nii et riigi ega täituri hammas peale ei hakanud. Pole jurist, aga võibolla mõni siin oskab kommenteerida: Ülalmainitud offshore-skeem? Või OÜ võtab omaniku ämmalt (kapist ja kilekotiga, kuid täiesti korrektse notariaalse, kohesele sundtäitmisele allumise kohustusega laenulepinguga) OÜ varasid paar korda ületava laenu. No ja varade enda peale ka pandilepingud vms. Osakud võivad müüki minna, kuid jäävad sinna mööki ka umbes viimsepäevani? Täitur saab teatud juhtudel tagasi pöörata võlgniku füüsilise isikuna peale täitemenetluse algust võetud kohustusi. Kuid võlgniku omanduses oleva juriidilise isiku kohta see vist ei kehti?

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.