pärandusega saadud korteriomand

ly preeden 10.05.2017 21:04 (7 aastat tagasi)

Neli aastat tagasi tehti mu abikaasale kinkelepinguga korter,abikaasa suri paari nädala pärast ja ma sain päranduseks selle korteri ,kus elas vanainimene,kellel oli isiklik kasutusõigus,nüüd pea aasta on see vanainimene hooldekodus ja kõik korteriga seotud maksud maksan mina ,kuigi lepingus on kirjas,et maksab see ,kes sees elab,aga vanainimese eestkostjaks sai tema Soomes elav poeg ja tema ei olnud nõus maksma,võtmeid mul korterisse sisenemiseks ei ole antud,ma ei tea mis olukorras on korter,sest talvel ei köetud ka seda. Tahan teada ,kas mul on õigus vahetada korteriukse lukud ,kuna pojaga ei ole võimalik normaalsel tasemel suhelda ja vanainimene ei saa ka oma ainukasutusõigust notari juures tühistada,kuna poeg on eestkostja

Aivo 10.05.2017 23:08 (7 aastat tagasi)

loomulikult saad, sest kasutusõigus ei tähenda seda, et sul ei tohiks olla oma omandi üle kontrolli. Soovitan esitada ka hagi võlgnevuste kätte saamiseks. Peale seda on ta ilmselt märksa soodsamas meeleolus kasutusõiguse tühistamise suhtes.

B. 11.05.2017 12:02 (7 aastat tagasi)

Kui kasutusõigusega isik korterit ei kasuta, siis sul peaks omanikuna olema õigus see korter nt üürile anda. Kui vanainimene sureb, kaob ka tema isikuga seotud kasutusõigus.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.