Telia võlateatis

ttr 11.05.2017 19:23 (7 aastat tagasi)

Tere, selline lugu. Telia saatis koondarve mis tuleb nt. tasuda 20 mai. 2 päeva hiljem saatis nn. võlateatise koos uue arvega ja uuele arvele oli see võlateatise tasu 5 euri otsa keevitatud. Seega kas telial on mingit õiguslikku alust sedasi toimida või on tegemist nende omavoliga. Fakt on see, et ma tean sellest hetkest saati, et arve tuleb tgasuda selleks kuupäevakas ja kogu lugu (st. tean, et olen võlgu teenuste eest mille tasumiseni on aega ja seega pole nagu vaja teata mulle seda telia poolt.) Mida neile käratada seal?

Onari Kämmal 11.05.2017 21:16 (7 aastat tagasi)

See võlateatis oli arve eest, mille maksetähtaeg polnud veel saabunud? Sellisel juhul on see kindlasti eksitus. Või oli eelmise perioodi arve eest, kus oli lihtsalt välja toodud saldo koos juba väljastatud uue perioodi arvega?

ttr 11.05.2017 21:53 (7 aastat tagasi)

koondarve 2 kuu eest, enne tuli koondarve ja siis 2 päeva hiljem sama numbriga arve mille sisuks oli pandud teatis ning otsa oli keevitatud teatise tasu 5 euri. Mida nad teatavad kui mul aega maksta küll seda koondarvet, tähtaeg alles 15 päeva pärast. Automaatselt koostatud teatis ka muidugi nende süsteemi poolt. Pmst nende süsteem genereerib automaatselt mingi aja möödudes mingi teatis elik keevitab arvele juurde.

TGH 13.05.2017 04:54 (7 aastat tagasi)

See on võibolla arve väljastamise tasu:)) Nii koomiline kui see ka ei tundu teenivad ka teised ettevõtted nõnda, üks firma näiteks võtab tasu selle eest, kui tahad omi lepingulisi kohustusi täita. Ehk siis kui lähed esindusse makset sooritama küsitakse raha. Küsikski, kas selline teguviis on seaduslik, et väljastan arve, selle eest palun 5 eurot lisaks, teed makse meile, jälle 5 eurot lisaks jne.

Onari Kämmal 13.05.2017 11:43 (7 aastat tagasi)

Ma olen Telia kontserni (nii EMT kui Elion) klient olnud nii eraisikuna kui erinevate firmadena aastast 1993. Seda, et koondarve väljastatakse 2 kuu eest, kuulen küll esimest korda - pigem, ma usun, oli reaalne olukord ikkagi selline, et arve väljastati ka eelmise kuu eest ja uuel arvel oli eelmise kuu võlgnevus välja toodud ja all "Tasuda" summana kogusaldo. Ja kuna see esimese kuu arve oli juba võlas, väljastati selle kohta mingil hetkel võlateatis.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.