kü esimehe töötamine

KY 11.09.2017 21:17 (6 aastat tagasi)

KÜ-l puudus siiani haldus- ja koristusteenus. Aastaid koristas üks KÜ juhatuse liige, selle eest tasu saamata. Nüüdseks elamu renoveeriti ja hakati soovima koristust.Hiljuti toimus KÜ üldkoosolek, kuna vana juhatuse valitsemise aeg sai läbi. Valiti uus juhatus 1 liikmeline ja jätkab seesama juhatuse liige, kes enne ka koristas. Kehtestati ühehäälselt haldus- ja hooldustasu. Lepiti kokku, et KÜ juhatus korraldab trepikodade koristamise. Keegi kohal viibinutest ei avaldanud soovi ise koristama hakata. Paar nädalat ei toimunud midagi ja siis otsustas KÜ juhatuse liige ise koristama hakata. Kas see on võimalik ? Juhatus on 1 liikmeline ja ise ta endaga lepingut sõlmida ei saa. Koosolekul lepiti kokku et KÜ juhatus korraldab koristamise, aga ei lepitud otseselt kokku et tema seda teeb. Kas on kuidagi seadusega vastuolus, kui ta nyyd ise koristab ja tasu selle eest saab ? Enamik oleks sellega kindlasti nõus, kuid majas on üks omanik, kes nüüd äkki kui juba koristus toimub, seda ise teha tahaks.

BB 11.09.2017 22:01 (6 aastat tagasi)

§ 19. Üldkoosoleku pädevus 4) juhatuse või muu põhikirjaga ettenähtud organi (§ 31) liikmega tehingu tegemise otsustamine, tehingu tingimuste määramine, õigusvaidluse pidamise otsustamine ning selles tehingus või vaidluses mittetulundusühingu esindaja määramine; Jah on küll vastuolus, kuna juhatuse liige ei saa ilma üldkoosoleku otsuseta iseendaga lepingut sõlmida

KY 11.09.2017 22:04 (6 aastat tagasi)

üldkoosoleku protokollis otsus: juhatus korraldab trepikodade koristuse. Korraldabki ju, kui ise koristab

BB 12.09.2017 10:04 (6 aastat tagasi)

Kõi õigejuhatus korraldab trepikodade koristuse.Ta võib selleks lepingu sõlmida mõne muu firmaga aga iseendaga lepingu sõlmimist saab otsutada ainult üldkoosolek Juhatus otsustas iseendaga koristuslepingu sõlmida. Selleks ,et see leping sõlmida peab kokku kutsuma koosoleku ja koosolek otsutab siis kas sõlmib sellise lepingu või mitte ja mis tingimustel.

12.09.2017 04:42 (6 aastat tagasi)

Otsuses on kirjas, et KÜ juhatus korraldab koristamise, siis vahet pole kes koristama hakkab. Ise te KÜ juhatusse ühe ja ainsa liikme valisite ja nüüd on üksnes tema enese otsustada kas koristab ise ja saab selle eest raha (mille koosolekul kokku leppisite) või palkab ta kellegi teise sama raha eest. Sama on ka KÜ raamatupidamisega. KÜ juhatus peab korraldama ka raamatupidamise. Kas juhatuse esimees teeb selle ise või palkab kellegi, see on tema mure. KÜ kontrolliorganiks ei tohi olla juhatuse liige, iseennast kontrollida ei või. Hakkab juhatuse esimees ise koristama, siis lepingu asemel tal ongi see üldkoosoleku otsus. Maksuameti lehel tuleb end märkida Töötamise registris ja hakata oma palgalt makse maksma. Mõistlikum oleks vormistada VÕS juhatuse liikmena, kes ta nagunii ka on, ei pea ühtegi töötuskindlustuse maksu maksma.

BB 12.09.2017 10:07 (6 aastat tagasi)

Palun ära aja jama, kui sa isegi ei tea mis seaduste alusel KÜ tegutseb.Lisaks KÜ seadusele on veel mittetulundusühingute seadus. Loe see läbi saad endale ka asja selgemaks.

A 12.09.2017 05:36 (6 aastat tagasi)

Koristamise korraldamine ja tegelik koristamine tasulise teenusena ei ole üks ja sama asi. Selleks, et KÜ juhataja saaks sõlmida KÜ nimel lepingu iseendaga koristamisteenuse osutamiseks, on vaja kokku kutsuda üldkoosolek, kes selle otsustab, sealhulgas peab üldkoosolek otsustama ka tehingu tingimused, s.o koristamise sageduse, selle eest makstava tasu suuruse jne.

miki 12.09.2017 06:48 (6 aastat tagasi)

Olen selles suhtes A-ga nõus, et korraldamine ja ise tegemine ei ole samad asjad. Samas arvestades juhatuse valimise üldist loogikat - üldkoosolek valib koosolekute vaheliseks ajaks ennast esindama juhatuse, ei näe mina siin probleemi selles, kui ta sõlmib iseendaga lepingu. Et asja korruptiivset maiku natuke leevendada, siis soovitas tõepoolest üldkoosolekul seda teha lasta. Kuid seda, kui sageli, mis tasu eest jms on tegelikult inimesed valinud enda eest otsustama juhatuse.

BB 12.09.2017 10:00 (6 aastat tagasi)

Sina void siin probleemi mitte näha ,aga seadus ütleb selgelt ,et üldkoosoleku pädevusse kuulub juhatuse või muu põhikirjaga ettenähtud organi (§ 31) liikmega tehingu tegemise otsustamine.Juhatuse liikmega lepingu sõlmimusel on üldkoosoleku otsustada ka kõik lepingu tingimused, kui sagely ,tasu...... Kui aga juhatuse liige sõlmib mingi muu firmaga lepingu koristamiseks on kõik ok. Aga seejuures peab see juhatuse liige ka leidma kõige sobivama ja soodsama lahenduse ühistule, st peab võtma mitu pakkumist.

uitu 12.09.2017 12:44 (6 aastat tagasi)

huvitav, lugeda oskad - "Kehtestati ühehäälselt haldus- ja hooldustasu". Kuidas sealt siis veel kõige sobivam lahend leida?:). Ka selgub, et keegi ise ei tahtnud hakata koristama, juhatus aga hakkas (in corpore). Sellest võib ka järeldada, et paremaid pakkumisi pole või ei ole ka töölepingut :)

A 12.09.2017 13:13 (6 aastat tagasi)

Aga kas ise oskad? See haldus- ja hooldustasu, mis ühehäälselt kehtestati, on tasu, mida hakkavad teenuste eest ühistule maksma KÜ liikmed. Nüüd aga kui KÜ juhatuse liige soovib ise hakata KÜ-le seda teenust osutama, peab üldkoosolek heaks liiktma nii taolise lepingu sõlmimise, kui ka tasu suuruse, mida KÜ hakkab maksma selle teenuse eest KÜ juhatuse liikmele.

12.09.2017 14:28 (6 aastat tagasi)

Aga mõni teine KÜ liige võib ?

BB 12.09.2017 17:11 (6 aastat tagasi)

Võib, kui KÜ juhatus nii otsustab.

12.09.2017 15:40 (6 aastat tagasi)

Üldkoosoleku otsus: "Kehtestati ühehäälselt haldus- ja hooldustasu. Lepiti kokku, et KÜ juhatus korraldab trepikodade koristamise". Juhatus korraldabki selle kehtestatud haldus- ja hooldustasu eest koristamise. Kas juhatuse liige koristab ise ja maksab selle eest enesele palga või palkab ta fiktiivselt tädi Maša, ikka selleks et leping kellegi võõraga sõlmida? Miks inimesed on nii kadedad selle peale kes midagi majas teha tahab ja selle töö eest väikest tasu saab. Seda enam, et see sama inimene koristas majas ka varemalt ja tasuta. Tasu võivad saada vaid võõrad? Tulge mõistusele.

BB 12.09.2017 17:10 (6 aastat tagasi)

KÜ tegutseb ikka seaduste alusel ja KÜ liikmete huvides ,mitte juhatuse liikmete huvides! ilmselt pole kellekil selle vastu ,et see juhatuse liige koristab ja tasu saab aga selleks on vaja koosoleku otsust mitte juhatuse liikme istegevust!

KY 12.09.2017 18:20 (6 aastat tagasi)

Asi selles ongi, et kui varem ei maksnud aastakümneid keegi selle eest, siis nüüd selle väikese tasu eest tahab üks üürnik kes omaniku volitusega koosolekul osales, ise koristama hakata. Kusjuures koosolekul ta selleks soovi ei avaldanud ja vastu millelegi ei hääletanud. Koosolekul võeti ühehäälselt vastu ka majanduskava, kus kinnitati haldus ja hooldustasude summad.

BB 12.09.2017 20:02 (6 aastat tagasi)

Kui üürnik tahab ise koristama hakata või kes iganes veel peab ta KÜ juhatusele tegema pakkumise hind, tingimused. Siis juhatus otsustab kas pakkumine on sobiv või ei.

13.09.2017 03:36 (6 aastat tagasi)

Üürnik võib tahta, kuid üldkoosolek andis raha ja selle üle otsustamise kü esimehele. KÜ esimehe ainus mure on, et üle eelarve ei lähe. Kirjutagu paberile kasvõi iseendaga leping koristamiseks, et mõni üürnik rahule jääks. KÜ üldkoosolekute vaheajal on maja hoolduse ja rahade eest vastutav juhatus, nii lihtne see ongi.

BB 13.09.2017 17:27 (6 aastat tagasi)

Järjekordselt KÜ ära aja inimestele siin jama! KÜ esimees ei tohi ilma koosoleku nõusolekuta iseendaga tehingut teha: Nii lihtne see ongi!

KY 13.09.2017 14:02 (6 aastat tagasi)

juhatuse liige teeb omale firma ja siis see firma osutab teenust ? Kas see natuke ka nagu ebaseaduslik ei ole

BB 13.09.2017 17:29 (6 aastat tagasi)

Kui juhatuse liikmel on firma milles tal on 100% osalust siis ta on ainuomanik. Sisuliselt sama asi-iseendaga tehingut teha ei tohi peab olema koosoleku otsus.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.