Oma asjade tagasi nõudmine eksi käest

Kardo 3.11.2017 18:37 (6 aastat tagasi)

Pool aastat tagasi kolis eks minu juurest välja koos lapsega,sai oma osa korteri eest komp. jne.Viis kaasa pea kõik asjad kuigi ise pole kunagi mitte ühte asja ka ostnud koju.Kolis välja selle aja jooksul kui olin reisil. Tahaks mõned oma asjad siiski tagasi saada,siiamaani on inimene lihtsalt mind ignoreerinud ja ei kavatsegi asju tagastada,kuigi olen poole aasta jooksul korduvalt talle kirjutanud ja omi asju tagasi tahtnud. Mis ma nüüd tegema pean,paar oma asja tahaks tagasi ja nende väärtus ca 2000 eur,aga kindlalt asju tahaks ja mitte raha. Kas pean pöörduma politsei või kohtu poole.Ja millest alustama peaks. Ostupaberid võttis ta kõik kaasa muidugi,mul ainult pildid asjadest ja panga väljavõte kuskohas makstud ja summa.

raoul 4.11.2017 13:43 (6 aastat tagasi)

tuleb tuttav ette. mul oli sama olukord seitse aastat tagasi, kus eks tegi tühjaks neljatoalise korteri sel ajal, kui tööl olin. tulin õhtul koju ja toad tühjad, ei jätnud mulle isegi tekki- patja ega kõõki ka tassi, et oleks oleks saanud lonksu vett ehmatuse peale juua.käis kindlustus ja politsei, eks elukaaslasel ju ka võti ja nii ongi. uskuge või mitte, aga neli tuba olid tühjad, maas ainult tolmurullid, olin puupaljas ja samas mööbli, riiete ja kõik muu kraam oli ostetud minu raha eest ja osa mööblit minu vanemate kodust. vara väärtus kokku siis peaaegu 50tuhat eurot, mööblil isegi ostutsekid alles. ainult sõimas ja irvitas veel , kui asju küsisin. plaanisin kohtusse anda, kuid juristi jutu järgi pikk protsess ja pidi kalliks minema. alustasin siis tol ajal nullist, magasin põrandal ja nii edasi.

Pb 5.11.2017 09:15 (6 aastat tagasi)

Mina põõrduks politsei poole, tegu ju kõige lihtlabasema vargusega (või omastamisega). Suudad ju tõendada, et asjad sinu, sest oled maksnud pangaülekandega. A milleks sa pool aastat ootasid?

raoul 5.11.2017 12:07 (6 aastat tagasi)

seitse aastat tagasi, kui taoline olukord, siis ma tegin politseile avalduse, öeldi, et nemad menetlema ei hakka, peresisene asi. me ei olnud abielus, kooselu kestis kolm aastat.siiamaani mõtlen, et oma asju tagasi saades peaksin maksma suuri summasid, no on olukord.

Kardo 5.11.2017 17:59 (6 aastat tagasi)

Vot see pool aastat on nii ruttu möödunud,oleks pidanud jah kohe politsei poole pöörduma. Nüüd teen asja kindlalt ametlikult ära,aga küsimus oligi,et kelle poole pöörduda,kas politsei või kohus.

Pb 6.11.2017 12:59 (6 aastat tagasi)

Mina prooviks politseiga, see kiirem ja tõhusam, pealegi odavam variant. Eks neil palju menetlusi küll ja püüavad sind survestada, et kohtusse pöörduksid, kuid olgem ausad, võõra vara omaniku tahte vastaselt ( ja salaja) ära võtmine on ju sama mis vargus. Ja summaarselt peaks ju minema krim asja alla. Seega, ürita, tee avaldus (kuriteoteade) ära, politsei peab ju reageerima sellele. Sageli piisab politseiniku kõnest, et süüdlane aru saab oma nn eksimusest ja asjad tagastab.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.