maksuvaba miinimum ja kohtutäituri arest

kristjan 2.11.2017 08:38 (6 aastat tagasi)

Kui on algatatud sundtäitmine ning minu pangakontole laekuvast palgast jääb õigus kasutada vaid maksuvaba miinimumi(uuel aastal siis 500.-)mida ei arestita- küsimus: Kui ma ei võta välja või ei kasuta ära kuu jooksul pangakontole laekunud arstivabast summast kõike, näiteks jääb pangakontole 100 eurot kuu lõpuks ja laekub uus palk uue kuu alguses, KAS EELMISEST PERIOODIST JÄRGIJÄÄNUD SUMMA on endiselt arstivaba ja saan seda kasutada summaarselt koos uuest laekumisest järelejääva arstivaba summaga(100+500 eur) või pööratakse kogutud ja järelejäänud summa(näites toodud 100.-) sundtäitmisele või piiratakse muul moel selle kasutamist?

rünno 2.11.2017 10:55 (6 aastat tagasi)

Eelmisest kuust kasutamata jäänud osa ei liideta uuele kuule, kui seda ära ei kasuta või kontolt välja ei võta siis lihtsalt kaotad selle summa. Esimesest kuupäevast algab uuesti see miinimumpalga limiit. Muide Teie sõnastuse järgi tundub et saate millestki valesti aru - mitte maksuvabamiinimum ei ole arestivaba vaid miiinimumpalk, sel aastal 470 ja uue aasta oma pole veel vist kinnitatudki.

kristjan 2.11.2017 14:42 (6 aastat tagasi)

Tänan vastamise eest! Natukese ajuvaba- hoia raha padja all, koguda pangakontole ei tohi. Seaduse eesmärk peaks olema, et miinimumpalgast rohkem laekuvatest summadest kaetakse nõudeid, aga et kogutud hoiuste kallale minnakse...varjatud kujul pankrotimenetlus ju, kus kõik sinu vara pööratakse võlausaldaja kasuks. Enivei vastuseks miinimumpalga osas: http://www.personaliuudised.ee/uudised/2017/10/27/alampalk-kerkib-uuest-aastast-500-eurole Tänud vastamast!

juhm 3.11.2017 13:11 (6 aastat tagasi)

Minuarust täiesti loogiline ja õige. Kui sa ära ei kasuta siis järelikult saad vähemaga hakkama ju? Võlgnevsed on siiski tasumiseks. Ja kõnealune aretimisele mittekuuluv miinimum ühes kuus on ette nähtud selleks et võlgnikule jääks mingi raha ka elamiskuludeks.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.