korteri järelmaks läbi notari

erapooletu 12.12.2017 22:35 (6 aastat tagasi)

Tere. Olen siin mõtteid mõlgutamas ja ei tea mida ette võtta.Nimelt sai korter võetud järelmaksuga läbi notari aga olen jäänud makseraskustesse.Kuid varsti saab korter makstud ja sooviks seda teha lapse nimele või siis kinkelepinguna kellegile sugulastest. Kuidas toimida et ma ei peaks sattuma peale korteri maksmist kuuse alla või emba kumba see lihtsalt võetakse vb käest ära. Oodatud ettepanekud. Aitäh kuulamast

BB 12.12.2017 23:37 (6 aastat tagasi)

Kinkelepingus peab olema sees tingimus, et sa võid korteris elada elupäevade lõpuni.

erapooletu 13.12.2017 00:14 (6 aastat tagasi)

Aitäh vastamast aga mis saab järelmaksust kui on veel vähe maksta.kas seda ei võeta kohe ära laenude katteks

vastus 13.12.2017 06:53 (6 aastat tagasi)

Sa küll ei kirjuta, mida järelmaksu all silmas pead? Ilmselt seda, et kasutasid korteri eest maksmiseks laenu ja korterile seati hüpoteek. Ega sinu laenusuhe kuhugile ei kao. See ei muutu ega lõppe enne, kui laenuandjaga vastav kokkulepe saavutatud või laen nõuetekohaselt tagasi makstud. Hüpoteegi olemasolu kinnisasjal ei takista aga mingilgi moel tehinguid kinnisvaraga - kui leidad laenuandja, kes nõus teise järjekoha hüpoteegiga tagatisena, saad soovi korral sõlmida uue hüpoteegi seadmise lepingu. Kui tahad oma kinnisasja võõrandada, ja leiad isiku, kes soovib omandada hüpoteegiga koormatud kinnisasja, siis jällegi - lase käia. Arusaamatu, mis häda sul on aga korterit kellelegi võõrandada, kui tegelikult seda enale elamiseks vajad? Kui arvad tõesti, et korteri võõrandamine võtab su võlausaldajatelet ära võimaluse sinult võlgu nõuda, siis nii see kohe kindlasti ei ole. Isegi kui tegemist pole võlausaldajatega, kelle kasuks on korterile seatud hüpoteek, võivad võlausaldajad kuni 5 aastat tagasi tehtud tehingute tagasivõitmist nõuda nii täite- kui pankrotimenetluse kaudu. Nii võivad nad ka sinu varatuks kantimise tehingud tagasi pöörata.

erapooletu 13.12.2017 08:30 (6 aastat tagasi)

Korterile pole seatud mingeid hüpoteeke. Probleem seisneb selles et kui nüüd makstud saab . Kas on võimalik kellegi nimele vormistada et ära ei võetaks ja et saaksin sees elada. Mõtlesin et kasvõi oma ema nimele teeks korteri. Et just minu nime ei jääks see.

A 13.12.2017 09:04 (6 aastat tagasi)

Aga kui korteri eest makstud saab ja sellele ka mingeid hüpoteeke seatud ei ole, siis mispärast peaks vajalik olema selle korteri kellegi teise nimele vormistamine? Kas muude võlgade tõttu võidakse läbi kohtutäituri korter arestida? Kinkelepingu vormistamine koos eluaegse kasutusõigusega enda kasuks oleks küll võimalik, kuid kui selle tehinguga kahjustatakse võlausaldajate huve, võib seda veel kolme aasta jooksul peale kinkelepingu sõlmimist kohtu kaudu kehtetuks tunnistada.

erapooletu 13.12.2017 09:17 (6 aastat tagasi)

Just seda mõtlengi et võidakse arestida. Aga kas muid varjante pole ? Endal siin mõtteis mõlkus hädavarjant . Korteri omanik praegune tühistab notaris järelmaksu ja kinnitab et ei suudeta maksta. Me aga kokkuleppeliselt viime raha sulas edasi ja hiljem ,kui tema silmis kõik makstud.siis teeb ta kinkelepinguna kellegi nimele minu suugulastest. Seega jääks korter alles.

A 13.12.2017 09:32 (6 aastat tagasi)

Ja kui siis korteriomanik otsustab külma teha? Peale tehingu tühistamist ei jää talle ju mingit kohustust. Kui kõik laenu- ja järelmaksu lepingud on ilma tagatiseta, siis võib-olla oleks mõistlik otsida võlausaldajatega kokkulepet kohustuste ajatamiseks, et igakuised maksed oleksid väiksemad. Kui omavahel mõistlikule kokkuleppele ei jõua, siis on võimalik ka kohtu kaudu võlgu ümber kujundada. https://www.juristaitab.ee/et/mida-teha-kui-olen-volgu/volakaitse-seadus

A 13.12.2017 09:41 (6 aastat tagasi)

Võimalik oleks ka variant, et sõlmite korteriomanikuga ja kellegagi sugulastest kolmepoolse kokkulepe (samuti notariaalse), et keegi sugulastest lihtsalt võtab su kohustused üle ning järelmaksu lõppemisel saakski viimane korteri omanikuks. Samas lepingus on võimalik kokku leppida ka isikliku kasutusõiguse seadmises, kui korteriomanik ja inimene, kes su kohustused üle võtab, sellega nõus on. Taolist tehingut otseselt võlausaldajajaid kahjustavaks tehinguks ilmselt pidada ei saa, et seda oleks seetõttu võimalik täitemenetluses kehtetuks tunnistada.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.