Kaasomandisse kinnisvara ostes kokkulepe

Abielluja 30.12.2017 20:21 (6 aastat tagasi)

Kas on võimalik kaasomandisse kinnisvara ostes leppida kokku, et kui üks osapool soovib müüa, peab ka teine osapool nõustuma ja müügiks kasutatakse tunnustatud kinnisvarabürood ning vara jagatakse 50/50. See on selleks, kui armastus otsa saab ja üks osapool ei taha ära kolida.

CC 31.12.2017 08:28 (6 aastat tagasi)

selliseid asju võib ju lepingusse panna, aga need on õigustühised kuna kedagi ei saa sundida oma omandit müüma ja ära määrata läbi kelle või mis hinnaga ta sea peab tegema. Kaasomandi puhul loomulikult lepitakse juba ostes kokku, milline proportsioon kellele kuulub mõttelisest osast. Kui armastus saab otsa, siis saab nõuda kohtu kaudu kaasomandi lõpetamist ja mõtteliste osade eriomanditeks jagamist. Kas see korteri puhu ka otstarbekas on, jääb asjaosaliste endi otsustada.

kkk 31.12.2017 13:49 (6 aastat tagasi)

Seaduse järgi on kaasomanikul ostueesõigus. S.t et kui üks pool müüb oma osa ära kellelgi kolmandale, siis teisel osapoolel on õigus kasutada ostueesõigust ja see osa sama hinnaga ära osta. Müügikeeldu panna ei saa ja mingeid tingimusi müügiks seada ei saa. Kui kaasomand on soetatud proportsioonis 50-50, siis ka seaduse järgi läheb müümisel saadud raha pooleks (võimalik müügi korral ka muidu kokkuleppeid teha, kuid seda tehakse siis müügilepingus, mitte kaaosmandi ostmise lepingus).

Onari Kämmal 1.01.2018 12:07 (6 aastat tagasi)

Teoorias on see tore. Praktikas, kui armastus on lõppenud ja teine pool üritab käru keerata, on sellist kaasomandit üsna lootusetult keeruline müüa.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.