Korteri omamine, aga võlg kohtutäituri ees.

Anne 6.03.2018 06:40 (6 aastat tagasi)

Tere. Kui minu nimele kirjutatakse korter, kas siis kohtutäitur võib selle kohe sundmüüki panna? Kas ka siis kui ma samal ajal maksan võlgnevust? Teine küsimus selline, kas abielus olles saab näiteks korterit üksi osta või peab koos abikaasaga seda tegema?

Kanne 6.03.2018 07:12 (6 aastat tagasi)

Oled abielus, mis su varasuhe on? Kas varaühisus, varalahusus, vara juurdekasvu tasaarvestus? Kas sa soovid üksnes korterit osta, või samal ajal ka nt hüpoteegiga koormata. Kui soovid vaid osta, siis ei, abikaasa ei pea tehingus osalema. Kui on aga varaühisuse varasuhe hakkab korter ikkagi kuuluma abikaasade ühisvara hulka. Kui soovid samas tehingus ka nt hüpoteegi seada, siis juhul kui varasuhte liigiks on varaühisus või vara juurdekasvu tasaarvestus, peab tehingus osalema ka abikaasa. Esimesest küsimuse poolest ei saa aru - aga jah, kui sa oled võlgu, siis tõepoolest võib kohtutäitur täitemenetluse käigus su vara arestida ja sundvõõrandada. Sõltumata sellest, kui kaua aega oled olnud vara omanik.

Anne 6.03.2018 08:55 (6 aastat tagasi)

Korteriostja on mu lähisugulane, mis varasuhe neil on, seda tõesti ei tea, minu teada pole neil mingit abieluvara lepingut tehtud, abielus oldud vähemalt 30 aastat. Korter ostetaks lihtsalt, ilma laenuta. ei mingit hüpoteeki.

Onari Kämmal 6.03.2018 17:05 (6 aastat tagasi)

Kui inimesel on kohtutäituriga sõlmitud maksegraafik, millest ta korrektselt kinni peab, siis ei tohiks kohtutäituril olla õigust korterit realiseerida. Aga kui maksegraafiku täitmisel tekivad tõrked, siis võib kohtutäitur uuesti kasutada kõiki talle antud võimalusi võlgnevuse sissenõudmiseks, sh ka isikule kuuluva kinnisvara realiseerimist.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.