Pensionist kinnipidamine

Saul 2.07.2018 20:08 (5 aastat tagasi)

Minu 75 aasta vanune ema põhjustas avarii, mille tagajärjel sai viga inimene. Oli kohus kus emale määrati karistus ja kokku sai lepitud kannatanuga valuraha, mille meie ema eest tasusime. Nüüd aasta möödas kõigest ja asi vaikselt vaibunud kui Eesti Haigekassa esitas nõude. Ema elab pensionist. Siit ka küsimus: kas ja kui palju saab kinni pidada pensionist?

RH 27.09.2018 08:31 (5 aastat tagasi)

Eestis on olemas kohtutäiturid, kellel muidugi pole kohtuga mingit pistmist, aga nad peavad ennast kohtunikeks.(aga see varsti reformiga muutub ja vereimejad kaovad) 140 eurot jätavad kätte. Riigi arvates on see nii suur raha millega tuleb edukalt toime.

AxL 28.09.2018 22:18 (5 aastat tagasi)

RH, mis see kohtutäitur siia puutub? Kui Teie ema vastu on nõue ja ta seda ise soovib tasuda, siis ei ole küsimust kui palju saab kuskilt kinni pidada. Enda põhjendatud kahjud tuleb hüvitada ja võlgnevused tasuda. Haigekassaga kokkuleppel saab ilmselt ka graafikuid sõlmida. Kui aga kinnipidamised peaks toimuma täitemenetluses, siis Teie ema pensionist arvestatakse maha statistiline elatusmiinimum (sellel aastal 207 eurot) ning allesjäävast summast saab kinnipidamisi teostada kuni 20%. Samuti on võimalus arestida muud vara.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.