Häda inkasso nõudega

K 26.09.2018 15:23 (5 aastat tagasi)

Tere mure suur ja lai. Alustan otsast. 2008a. lõpus sai võetud millegi pärast sms laen raha24-st summas 3690.- krooni (224,37EUR), nii sattusin raskustesse ja koostati maksegraafiks 14.01.2009a. 3me osamaksega 2x1801 ja viimane 1798.- kr. kokku 5400.- (328,34EUR) aga läks asi kuidagi käest ära ja anti asi inkassole üle ja siit hakkavad ka segased asjad peale. Esimene inkasso nõudis summat selle lepingu alusel millega mulle see nn kompromissi maksegraafik koostati kp siis 14.01.2009 sellel graafikul. nõude summaks oli 11102,77.- (675,09EUR) ei nõustunud tollal selle summaga ega osanud ka alusdokumente küsida mingi hetk kui euro tuli muutus nõude summa 446,18.-. Nii mingi aeg nõudis creditreform seda kuni andis alla ja edastas selle nõude 29.08.2012 inkassokeskus OÜle, nende alusdokument oli aga teistsugune ja teise kuupäevaga summaks oli seal peal 2599.- (158,03EUR) ja nõude summaks oli siis juba 897,26.-, nii 31.08.15 läks see jälle edasi kolmandale inkassole Castovannile kus on ta ka praeguse hetkeni. aga nüüd hakkavad ka segadused peale. Enne ei keskendunud asjadele nii pingsalt kui nüüd kus oleks juu võimalik asjad ära tasuda aga ikkagi õigete asjade ees. Castovanni alus dokument on nüüd sama mis oli esimesel inkassol ja nõude summaks kokku 746,73.- koos kõrvalnõuetega. Kui hakkasin aru pärima et miks alusdokumendid erinevad teise inkasso omadest siis enamvähem nähvati/mõnitati et (Kuidas siia puutub mingi teine inkassofirma? Nõue kuulub Castovanni OÜ- le viivis ei ületa põhiosa.... te kas olete rumal või mängite seda? Nõude aluseks on üks ja sama dokument , ärge kirjutage mulle rohkem..te lihtsalt raiskate minu ja enda aega. Hämmastam paneb , inimesel nõue menetluses .....midagi maksnud pole ja ajab mingit õigust või õiglust taga...täiesti usukumatu mees, kui teil on igav siis soovitan tööle asuda ehk saate selles elus võlgadest ka lahti.) sellise vastuse sain siis mitme küsimise peale, neid solvava sisuga jultunud kirju oli veel. Nüüd aga siis see konks 28.02.2009 olen saanud raha24 poolt võlateate summas laenusumma 1334krooni (81,12euri) kõrvalnõuetega kokku 2059.- (125,19EUR) dokumendi nr ühtib inkasso Alusdokumendiga, loogiliselt võttes kui inimene jääb maksegraafikuga maksmisega hiljaks pannakse sinna peale kogu summa mis tasumata või ei? Juhiks tähelepanud siin esimesele kuupäevale millal oli raha24 maksegraafik koostatud. Minu arust või saan e. valesti aru peaks alusdok. olema see viimane raha24 võlateatis? mainiks ka ära sellel dokumendil on ka selline kiri juures Lisaks edastatakse andmed võlanõude kohta avalikku maksehäireregistrisse st et see on siis tegelik maksmata summa vms? Oskab e. keegi tark nõu anda mis teha kui viitan aegumisele öeldakse et mina ei ole mingi ütleja vaid seda teeb kohus, mingu ma kohtusse. Ja jääb ka mulje et inkasso ei peaks nagu midagi tõestama selle nõude osas, las inimene maksab mida nad nõuavad niikuinii on pätt.

Reelika 26.09.2018 18:50 (5 aastat tagasi)

Selline aegunud nõuetega õngitsemine tegelikult pole lubatud ja väga suure tõenäosusega see aegunud on (kui ma sain õigesti aru ja ühtegi makset siiani tasunud ei ole?). Tehingust tulenevate nõuete aegumistähtaeg on 3 aastat ehk selle 3 aasta jooksul on neil võimalus saata sulle "maksa ära"-kirjakesi, sulle helistada ja küsida, et millal maksad jne..3 aasta jooksul on see lubatud. Kui aga asi lastakse ära aeguda, siis sellega lõppeb ka nõudeõigus. Ehk siis nagu ka TsÜS § 142 lg 1 ütleb - ÕIGUS NÕUDA teiselt isikult teo tegemist (nõue) aegub aegumistähtaja jooksul. Ehk siis selle 3 aastase aegumistähtaja jooksul võib võlausaldaja sinult nõuda võla maksmist, peale seda kuupäeva enam mitte. Praegu aga on olukord, kus nõudeõigust enam pole ja ikka nõutakse veel midagi. Ma küsiks neilt pigem vastu, et mis alusel te üldse minult seda nõuate, kui nõudeõigus lõppes nõude aegumisega. Kohustus iseenesest muidugi jääb, aga selle kohustuse täitmist (ehk võla tasumist) sinult keegi nõuda ei saa. See on juba su oma vaba valik ja tahe - millal maksad, kui palju maksad või kas üldse maksad. Ja see "mina ei ole mingi ütleja vaid seda teeb kohus, mingu ma kohtusse" asjas ütleks seda, et nõue aegub nii kui nii, mitte ainult siis kui kohus selle kuskil välja hõiganud on. Kohus võib vaid kinnitada aegumist, nendib nii öelda fakti..aga mitte nii, et kõik mida kohus kinnitanud ei ole, need ei olegi aegunud.

K 27.09.2018 02:50 (5 aastat tagasi)

Olen aegumisele viidanud aga selle peale nagu enne kirjutasin saadetakse pikalt ja enamvähem vihjatakse ka sellele et mis õiguseid mul on üldse õigus nõuda. Muud muret ei olegi asjad lihtsalt krediidiinfos ja taust.ee üleval siinkohal küsiks selle nõude üles riputamise kp on 22.02.2016, kas selline asi mitte seadusega vastuolus ole nõue ikkagi aastast 2009? Mida saab tavakodanik ilma juristita/kohtuta üldse ette võtta?

Reelika 27.09.2018 09:43 (5 aastat tagasi)

Kui lisati selle 3 aasta jooksul, kui neil nõudeõigus oli ja nõue polnud aegunud, on õigus lisada MHR-i, aga kui on lisatud alles pärast seda, siis ei või. Sinu nõude puhul, mis tekkinud 2009 ja alles 2016 lisatud sinna, jääb mulje, et on lisatud juba aegunud nõue. Kui nii, siis kirjutaksin Andmekaitseinspektsiooni.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.