Solidaarne võlgnevus ja pankrot

Saara 1.11.2018 09:14 (5 aastat tagasi)

Tere! Sooviks teada kas solidaarse võlanõude puhul saab ka ainult üks osapool välja kuulutada pankroti? Kui jah, kas siis peale võlgade kustutamist on veel mingi võimalus raha sisse nõuda? Saime õega enda teadmata päranduseks võlad ning ainuke võimalus mul neist vabaneda on pankroti väljakuulutamiine. Õe palgast aga peetakse iga kuu mingi summa kinni ning tema pankroti ei soovi välja kuulutada .Aitäh kõikidele vastajatele!

A 1.11.2018 12:02 (5 aastat tagasi)

Pankrotiavalduse saad esitada küll, kuid kui peale pankrotimenetlust toimuva võlgadest vabastamise menetluse tulemusel peaks Sinu võlg kustutatama, jääks õe kohustus ikkagi üles kuni nõude aegumiseni.

v 6.11.2018 21:06 (5 aastat tagasi)

Kui on solidaarne võlgnevus, siis vastutavad mõlemad ja ühe võlgniku pankrott ei päästa.

raoul 7.11.2018 08:57 (5 aastat tagasi)

aga hea, et lugema juhtusin ning küsin ka, olin käendajaks tuttavale korteri ostuks laenu saamisel, tuttav jäi pangale võlgu,korter ja võlg läks täituri kätte ja tuttav tegi omale pankroti, mille tulemusena ta sai võlast vabaks, kuid minul on see võlg käendajana ikka kaelas. kuidas siis nii, et solidaarne võlgnevus ja tema sai pankrotiga laenajana võlast vabaks.

v 7.11.2018 09:28 (5 aastat tagasi)

no korter on ju täitmisel - seega kui see realiseeritakse siis nõue ju rahuldatakse. Käendaja mõiste ongi vastutada sel juhul kui laenaja seda ei suuda.Pankrot ei kaitse uute nõuete eest, kui Teilt nüüd midagi nõutakse siis tekib Teil nõue võlgniku vastu. Segane on muidugi see pankroti värk, kui nõue esitati pankrotipessa ja see rahuldati siis peab hüpoteek tagama selle nõude mille käendaja Teie olete. Seega otseselt Teil ohtu pole. Jõudu

raoul 7.11.2018 12:22 (5 aastat tagasi)

see oli 6aastat tagasi ja korteri müüs täitur ja/ veerandi ostuhinnast/ ja ülejäänd ongi nüüd minu kui käendaja maksta ja seda nüüd vist elulõpuni, sest summa ikka väga suur ,, olen esitanud järelepärimisi ja nõuded nii panrotihaldurile võla asjus kui ka laenajale, aga ei midagi. tema sai võlast vabaks ja kuna ise pole pankroti peale mõelnud, siis nii ongi, kinnisvara ja muud mul pole.väljapääsu vist pole.

v 7.11.2018 12:40 (5 aastat tagasi)

midagi siin ei klapi aga ok...kordan veelkord see et kellelegi on pankrot välja kuulutatud ei tähenda et uusi nõudeid nagu sinu oma talle esitada ei saaks saaks. haldur muidugi ei taha sind antud menetlusse. kuna on olemas haldur siis lõpparuannet veel pole tehtud pole. sul on kaks võimalust anda asi kohtusse või algatada enda pankrot. muidugi kui sa maksta jaksad, võibolla pankroti välja ei kuulutatagi. aga nõue temale jääb sul ikkagi. kui isik kavatseb veel kaua elada- saad selle ka talle esitada.

raoul 7.11.2018 18:21 (5 aastat tagasi)

vastan, et klapib ikka, laenusaaja jäi pangale võlgu ja asi läks kohtust täituri kätte ning meile mõlemale kontod kinni. täitur müüs korteri väga odavalt ja ülejäänd summa siis jäi ...laenusaaja tegi omale pankroti, sai võlast vabaks ja tema võlaga kõik.minu kirjadele haldur ei vastand ja nüüd asi läbi. nii olen käendajana sõbra võla maksja. temalt enam seda võlga kätte ei saavat.tema pankrott lõppend ja võlga pole. kõik.olen lugend ja uurind, kas tõesti nii ongi, et enam midagi teha ei anna.

A 8.11.2018 07:11 (5 aastat tagasi)

Siin on kolm võimalikku lahendusviisi: 1. Oodata ära aegumine, mis saabub enne 01.03.2011 kohtutäiturile edastatud nõuete puhul 01.03.2021, hilisemate asjade puhul 10 aasta möödudes nõude täitmisele pööramisest ning seejärel esitada kohtule hagi sundtäitmise lubamatuks tunnistamiseks; 2. Taotleda läbi kohtu võlgade ümberkujundamist (ajatamist, vähendamist); 3. Esitada kohtule pankrotiavaldus koos avaldusega kohustustest vabastamise menetluse alustamiseks pankrotimenetluse lõppedes

raoul 8.11.2018 12:41 (5 aastat tagasi)

tänud vastamast.

v 8.11.2018 13:10 (5 aastat tagasi)

palun kuid kordan üle - pankroti läbitegemine ei ole eluaegne, nii et sinul on jätkuvalt nõue võlgniku vastu. see et oled pankroti mingil ajal välja kuulutanud ei tee teflon inimeseks - piletita sõidud, maksud jne jne . kõik mis toimub peale pankroti väljakuulutamist on eraldi menetlus - nii et jõudu

A 8.11.2018 14:35 (5 aastat tagasi)

Ära aja jama. PankrS § 176 (1) Kui võlgnik vabastatakse oma pankrotimenetluses täitmata jäänud kohustustest, lõpevad pankrotivõlausaldajate nõuded võlgniku vastu, sealhulgas ka nende pankrotivõlausaldajate nõuded, kes ei ole pankrotimenetluses nõudeid esitanud. (3) Võlgniku kohustustest vabastamine ei vabasta võlgnikuga solidaarselt vastutavat isikut oma kohustuse täitmisest. Kui võlgnikuga solidaarselt vastutav isik täidab kohustuse, ei saa ta kohustustest vabastamise korral esitada tagasinõuet võlgniku vastu.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.