Privaatvestluse avalikustamine

Priit 31.10.2018 12:00 (5 aastat tagasi)

Olukord selline. Juhan väidab avalikus foorumis Mihkli kohta otsest valet. Mihkel postitab samasse foorumisse väljavõtte nende omavahelisest vestlusest, mis tõendab, et Juhan on (tahtlikult või tahtmatult) andnud väärinfot. Kas selline eravestluse avaldamine sellisel põhjusel ja kontekstis on kuidagi ebaseaduslik või õigusvastane? Avalikustatud vestluse osas ei ole delikaatseid ega ka muid isikuandmeid! Tänan

Reelika 9.11.2018 11:29 (5 aastat tagasi)

Siin ju mõlemad käituvad õigusvastaselt, mõlemad rikuvad põhiseaduslike õigusi, nii see väärinfo avaldaja (§ 17) kui see, kes selle omavahelise vestluse foorumisse paiskab. Vastavalt Eesti Vabariigi Põhiseadusele on igalühel õigus sõnumite saladusele (§ 43).

Priit 10.11.2018 05:54 (5 aastat tagasi)

Muidugi on mõlemad teod ERALDI võttes lubamatud. On ju selge, et mul puudub igasugune õigus kellelegi kaikaga pähe lüüa. Ometi on see täiesti õigustatud, kui teen seda näiteks kirverünnaku tõrjumiseks. Ka Mihkel ei oleks mingil juhul eravestlust iseseisvalt avalikustanud, vaid tegi seda Juhani avaliku vale tõrjumiseks (ümberlükkamiseks). Muud võimalust enese kaitsmiseks tal ei olnud. Mind huvitabki, kuidas kvalifitseerida sellist eraldi võetuna õigusvastast tegu, kui see on otseselt tingitud teise poole õigusvastase teo tagajärgede leevendamise vajadusest.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.