kas see on õiguspärane ??

juulika 19.04.2019 06:20 (4 aastat tagasi)

kinnisvara müügil soovitab maakler kõigepealt sõlmida ostjaga asjaõigusleping omavahel ja alles mingi aja möödudes vormistada tehing notariaalselt. kas selline kahe lepingu vaheline aeg on seadusega lubatud? rahalise poole pealt jääb ostjal viiendik summast maksmata, mille maksabki alles peale notaritehingut. sest tal hetkel lihtsalt rohkem pole, müüjal aga pole võimalik tehingut notaris enne sõlmida, kuna müügiobjektiks olev kinnisvara on pangalaenuga ostetud ja pank soovib saada oma raha. paraku on müügitehingu summa lõppkokkuvõttes täpselt sama suur nagu kahes osas laekuv kogusumma ostjalt. müüjal endal pole ka vahendeid et pangale koheselt see puuduolev viiendik ära maksta ja kohe sõlmida notariaalne leping. kas maja eest vastutab siis peale asjaõiguslepingu sõlmimist juba uus omanik, kuid laenu ja kindlustust maksab endiselt vana, eksole? kuni notarilepinguni?

rp 22.04.2019 03:35 (4 aastat tagasi)

Sinu asemel pöörduksin oma küsimusega otse notari poole. Maakler on huvitatud, et objekti kiirelt oma kaelast ära saaks ning oma rahaosa kätte. Pärast pole sa enam ilma 1/5-st vaid palju enamast, sest pangalaenu pead maksma samuti ise.

y 3.06.2019 16:49 (4 aastat tagasi)

kinnisvaratehingud peavad kõik olema notariaalsed ja pank ei tule mingi "osalise" summaga küll notarisse, maakleri ettepanek ei ole seaduslikult siduv

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.