Puurkaev naabriga kahepeale minu maal

Lille 19.05.2019 19:11 (4 aastat tagasi)

Tere, vajan abi kuhu pöörduda ja kas on õigus naabrist 100% lahti saada ja mite jagada kaevu. Nimelt 73a. Sai kaev tehtud oma maale ja tasutud 900rubla aga kuna naabril polnud kaevu tehti see kahepeale ka kaevu dokumendis fikseeritud aga minu maal. Kuna viimaste aastatega on naabriga palju jama ja skandaale, sest marsib siis kui tahab minu maale et tal vaja kaevus toimetada midagi torudega mis neile lähevad. Ja olukord on muutunud agressiivseks kuna ta kamandab õiendab ja tuli ka kätega kallale et tema tuleb sinna kaevu ruumi siis kui tahab. Maja projektis on kaev meie maal. Seega kas on võimalusi lahti öelda naabrist?

nii on 20.05.2019 07:37 (4 aastat tagasi)

Tüüpilised EESTLASED. Näide sellest, et kõik mis teed, teed endale. Eestlased ei suuda asju jagada...lasteaed...

AC 20.05.2019 08:01 (4 aastat tagasi)

Kaev on maatüki oluline osa ja kuulub seega sellele isikule, kellele kuuluval maatükil see asub. Kui maa on kaasomandis, siis on kaasomandis ka kaev, kuid kui maatükk on jagatud reaalosadeks, kuulub kaev sellele naabrile, kelle maal ta asub. Viimasel juhul saab kaev olla küll ühiskasutuses naabrite omavahelisel kokkuleppel. Kui kaev on kaasomandis, siis ega niisama lihtsalt sellest naabrist lahti ei saa. Tuleb esitada kohtusse taotlus kaasomandi lõpetamiseks.

y 3.06.2019 15:49 (4 aastat tagasi)

Kinnisasja omanikul on õigus keelata oma omandile tulek ja see on võõrandamatu õigus. Kui tuleb keelad, kutsud politsei. Kui on vägivaldne, teed avalduse. Kui isegi vallasasi (kaev) on kaasomandis on kaasomaniku tõendamiskoormus - et temale on vajalik ligipääs, ning kui teine kaasomanik sellaga ei lepi, siis on tema asi kohtusse pöörduda. Kinnisasja omanikul piisab ainult kaitsta oma omandit (kinnisasja). Usun et naabrile ei meeldiks ka kaevu kaasomandi lõpetamine, sest tõenäoliselt tekib kohustus ta välja osta ning tulemuseks ei ole tal siis valikut kui hakkata omale uut kaevu tegema, ka hinnatakse vana puurkaev arvatavalt soetamishinna alusel, seega pool sellest on pisku võrreldes uue maksumusega ning meeletu bürokraatiaga, mis kaevu ehituseks vajalik on. Keskkonna load, ehitusload jne jne. Naaber tuleb paika panna ja kõik

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.