Kasutatud auto müük eraisikult eraisikule

Marten 22.11.2019 17:39 (4 aastat tagasi)

Teema siis selline, et müüsin enda auto eraisikule. Enne auto ostu lasi teha ostja autole kontrolli temale sobivas kohas. Selleks valis ülevaatus punkti ( tegi ka enne seda proovitiiru). Teadaolevad auto vead mainisin talle ära ja lisaks tuli veel mõni ülevaatus punktis. Nende vigadega oli ta nõus ja ostis auto ära ( omanikuvahetuse tegime mnt.ee e-teeninduses). Läks päev või kaks mööda ja sain kõne uuelt omanikult, et auto on katki. Sõita temaga enam ei saa. Sooviks teada kas tal on õigust mult nõuda auto tagasiostmine või remondi maksmist läbi kohtu. Mainin kindlasti ära, et tegemist on kasutatud auto ja müük oli eraisikult eraisikule. Marten

givo 23.11.2019 12:35 (4 aastat tagasi)

Sa küsid, et kas ta on õigus nõuda tagasiostu või remonti läbi kohtu? Aga loomulikult on igal Eesti elanikul õigus pöörduda kohtusse oma õiguste kaitseks, keegi ei saa seda keelata. Küll on aga väga kahtlane, kas kohus talle ka midagi välja mõistab. Eraisikutele ei kehti tarbijaõigused ja kõik vajalikud protseduurid enne auto ostu tegi ta ära. Võid rahulikult magada ja kui ta viitsib kohtusse pöörduda, siis lähed kohtusse ja räägid kõik selle mida praegu.

Andri Kirikmaa 17.12.2019 19:08 (4 aastat tagasi)

Antud isikul on õigus pöörduda kohtusse oma õiguste kaitseks, kuid sellele järgneks tüütu protsess sõna, sõna vastu olukorraga, seega lihtsalt klaari temaga asjad ära kohtuväliselt.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.