Isikuandmete avalikustamine

Taavi 28.01.2020 05:55 (4 aastat tagasi)

https://tehnika.postimees.ee/6881750/nimekiri-need-42-bolti-taksot-rikuvad-seadust?utm_source=pm_fb&utm_medium=wallpost&utm_content=6881750&utm_campaign=fb_post Tere! Postimees avaldas paar päeva tagasi artikkli(link üleval), milles välja toodud ka minu auto reg. Number. Mul ei ole Bolti sõitmisega mitte mingit seost. Arvatavasti on minu auto number kellegi poolt üles kirjutatud lihtsalt selle põhjal, et tuttavatele nö “kainekat” sõitnud. Kas on selle kohta mõni seadus, mis keelab minu auto numbrit tervele eestile kuulutada ja seda veel alusetu süüdistusega? Tänud ette.

biry 28.01.2020 08:02 (4 aastat tagasi)

Need numbrid pole sugugi mitte "üles kirjutatud" kuskilt - need numbrid on pärit Bolti enda süsteemist ja näitavad seda, et selle numbrimärgiga autot on nende kaudu töö tegemiseks kasutatud. Seega pole see sugugi mingi "kaineka" sõitmine. Kui sa arvad, et keegi on sinu kohta valeandmeid esitanud, siis pöördu esmalt Bolti poole ja palu näha seda väljavõtet. Kui neil seda pole, siis nõua ebaõigete andmete ümberlükkamist, kui neil see on, siis pole sul midagi enam kobiseda. Uuri ise välja, kes ja kuidas sinu autot on kasutanud (vastutus on alati auto omanikul!).

Taavi 28.01.2020 08:56 (4 aastat tagasi)

Küsimus on siiski selles, kas minu registreerimis numbrit tohib meedias kajastada ilma minu nõusolekuta. See kas olen bolti sõitnud või ei, polegi oluline. Artikklis selgelt kirjas, et esitatud on kaebus. Ei vaja eriti palju nutti, aru saamiseks, et kaebuse taga on teiste taksofirmade juhid. Biry jutust jääb mulje nagu oleks Bolt iseendale kaebuse esitanud. Ei oleks just ärile kõige kasulikum neid andmeid välja anda.

J. 28.01.2020 10:04 (4 aastat tagasi)

Linnavõimudele saadetud kirjad ja kaebused on üldjuhul avalikud.

yxs 29.01.2020 04:29 (4 aastat tagasi)

"Mul ei ole Bolti sõitmisega mitte mingit seost." Lihtsalt lambist ei võeta Bolti nimekirja kedagi. Olen Bolt-taksot tellinud, see on äpp-takso, näen juhi nime ja nägu ja auto nr ja marsruuti, maksmine käib vaid läbi minu pangakonto, kogu protsess on seotud Bolt-äpiga, saan e-mailile ka korralikult vormistatud arve. Ei ole võimalik, et keegi lihtsalt lambist paneb suvalise auto koos selle juhi fotoga Bolti nimekirja. See, et 42 autot sõidab ilma sõidukikaardita, peaks autojuht ise kontrollima, et oma nimi sealt patuste nimekirjast maha võtta, kui kaarti enam pole ja sõita rohkem ei taha.

Hmm... 29.01.2020 10:04 (4 aastat tagasi)

Kulla taksopiraat, auto number on täiesti avalik teave ja seda võib kajastada kus tahes! Ja kui julged piraat taksot sõita, siis julge ka mees olla ja seda tunnistada1

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.