Pärandi vastuvõtjad hoiavad eemale.

Kurbuses.. 21.02.2020 18:38 (4 aastat tagasi)

Tere, selline mure on, minu abikaasa suri ootamatult ja kahjuks ei jõudnud teha vastastikust testamenti. Nüüd on juhtunud, et mehepoolsed kaks sugulast võtsid pärandi vastu, kuigi palusin neil loobuda, sest mul pole midagi, ainult väike maatükk ja pisike maja kus elan. Nad keeldusid. Nüüd kus need pärijad on asunud nn, minu abikaasa asemele 25 % ga, on nad katkestanud minuga igasuguse suhtluse, kuna palusin neil maksta oma osa matusekuludest, pärijad ju matavad. Nad keeldusid. Maja on vana ja remont jäi pooleli, mul ei ole ju mõtet siin nüüd midagi teha, sest nemad ei aita kinnisvara korras hoida. Ütlesid, et ärgu ma lootkugi midagi saada nende käest. Ühesõnaga neid ei huvita, kas pärand säilib või laguneb. Küsimus ongi, et kas mul oleks kohtu kaudu neid kuidagi välja saada, kas ma pean neile ka maksma siis nende osa. Mul ei ole neile maksta muidugi, sest sattusin raskesse olukorda materiaalselt peale abikaasa surma. Kodu ei tahaks ka kaotada, et ära müüa. Kas keegi oskab aidata.

noo 23.02.2020 13:25 (4 aastat tagasi)

Kui müüa ei taha, siis ega muud polegi võimalik teha, kui nende osad välja osta, kui nad muidugi üldse on nõus müüma. Matusekuludest nende osa on igal juhul õigus neilt välja nõuda, vajadusel kasvõi läbi kohtu ja samuti nende osa kinnisvara korrashoiu kuludest.

myno 24.02.2020 08:27 (4 aastat tagasi)

Kaasomandi lõpetamine. Pakud, et ostad nende osa ära. Kui ei soovi müüa, siis pöördud kohtusse kaasomandi lõpetamiseks. Kohus määrab õiglase hinna. Niisama tasuta ei saa teiste inimeste omandit endale, isegi siis kui väidad et raha ei ole. Matusekulude jagamine: pärijad jagavad matusekulud vastavalt oma pärandi suurusele. Seega saad nendelt nõuda 25% tehtud kulutustest. Vastus - kas kohtu kaudu on midagi õigus nõuda - loomulikult. Leia endale abiline, kes hagid esitab ja pärast on sul õigus õigusabikulud sisse nõud ka kostjatelt.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.