Puhkus

Kuldvits 6.01.2022 07:25 (2 aastat tagasi)

Kui puhkuste grasfiku koostamise ajal on laps 10,aga suvel 11.Kas on õigus suvel endale sobival ajal vanemal puhata?

aavik 6.01.2022 08:39 (2 aastat tagasi)

Kas jutt on põhipuhkusest või lapsepuhkusest? Lapsepuhkuse lapse x aastaseks saamise aastal antakse lapsepuhkust olenemata sellest, kas lapse sünnipäev on enne või pärast puhkust. Põhipuhkuse puhul seda eraldi välja pole toodud, aga arvan, et kehtib sama põhimõte ka seal.

Kuldvits 6.01.2022 09:23 (2 aastat tagasi)

Põhipuhkus. Kas on eelis teiste töötajate ees. Teised ei saa sellisel juhul suvel puhata.

J. 7.01.2022 15:45 (2 aastat tagasi)

Kuna siin on läinud vaidluseks, siis soovitan ka mina selle küsimuse esitada tööinspektsioonile ja kui pole palju palutud, siis võiks ka nende vastuse siia üles riputada.

J. 6.01.2022 09:32 (2 aastat tagasi)

Kuna seaduses ei ole põhipuhkuse juures eraldi välja toodud, et eelisõigused kehtivad kalendriaasta lõpuni, siis järelikult kaotavad need kehtivuse lapse vastavasse ikka jõudmisel. See tähendab, et kui laps on suveks saanud 11-aastaseks, siis ei pea tööandja puhkuste ajakava koostamisel vanema sooviga saada puhkust lapse suvisel koolivaheajal enam arvestama. Kui aga puhkus on juba ajakavasse pandud, siis seda saab muuta vaid poolte kokkuleppel.

noo 6.01.2022 14:56 (2 aastat tagasi)

soovitaks enne töötajaga nugade peale minekut konsulteerida tööinspektsiooni juristiga.

aavik 7.01.2022 08:43 (2 aastat tagasi)

Tere. Hoolimata siinsete kommenteerijate segadust tekitavatest kommentaaridest, siis ütlen järgnevat - ka põhipuhkuse puhul lapse 11 aastaseks saamise aastal antakse valida puhkust olenemata sellest, kas lapse sünnipäev on enne või pärast puhkust. Seda ütleb Töölepingu seaduse selgitus, paragrahv 69/7 ja punkt 8.

J. 7.01.2022 10:47 (2 aastat tagasi)

Kas sa mõtled seda punkti? --- 8. TLS § 69 lõige 7 näeb ette isikute ringi, kellel on õigus nõuda põhipuhkust endale sobivalajal. Töötajad peavad oma soovi puhkuse kasutamise osas avaldama puhkuse ajakava koostamisel, v.a juhud, mil puhkuse soovist teavitamine ei ole veel ajakava koostamisel võimalik. Näiteks ei tea töötaja veel ajakava tegemisel oma rasedusest. Juhul kui töötaja oli teadlik oma õigusest nõuda põhipuhkust endale sobival ajal, kuid ei teavitanud oma soovist tööandjat ajakava koostamisel, kehtib ajakavas kokkulepitu. Ajakavas kokkulepitut saab muuta poolte kokkuleppel. --- Selles punktis ei ole küll öeldud, et töötaja võib oma õigust kasutada kalendriaasta lõpuni peale seda kui laps on ületanud soodustust andva vanusepiiri. Pigem öeldakse hoopis seda, et kui töötaja ei teavita tööandjat oma soovist puhkuste ajakava koostamise ajal, siis kaotab ta õiguse seda kasutada, sest ajakava on siduv mõlemale poolele.

aavik 7.01.2022 11:47 (2 aastat tagasi)

Palun pöördu Tööinspektsiooni juristi poole, ta selgitab sulle nii ära, et sa ka rahule jääd. Või ütle talle et ta eksib ja on loll. Ära on tüüdanud see ninatarga mängimine.

J. 7.01.2022 12:44 (2 aastat tagasi)

Ära siis mängi, ega keegi ei sunni.

mity 7.01.2022 14:31 (2 aastat tagasi)

Ma olen siin varasemaid kommentaare lugedes ka aru saanud, et kasutaja J(unn) ei huvitu mitte sellest, kuidas inimestele abi anda vaid sellest, kuidas oma väikest ego siin teiste najal upitada. Soovitan sul onaneerida edasi Delfi kommentaariumites, kus on sinusugustele palju võimalusi.

J. 7.01.2022 15:37 (2 aastat tagasi)

Sinu kommentaar sobib küll paremini Delfisse, mina suudan ka seal viisakaks jääda. Aga kui sa tunned, et päev on nüüd korda läinud, siis minugipärast võid nõmetseda ka siin.

mana 8.01.2022 06:27 (2 aastat tagasi)

Ikka, palju toredaid inimesi koos. J. võiks siiski arvestada, et siin inimesed aitavad teisi omast vabast ajast ja heast tahtest, ning võiks keskenduda inimeste aitamisele, mitte kaaskommentaatorite kritiseerimisele (eriti ilmekas on see kommentaar kus ta heidab teisele kommenteerijale "aavik" ette et ta esitab teema algatajale mittevajalikku infot ja teema algataja ei ole sellega nõus) :)

J. 8.01.2022 11:49 (2 aastat tagasi)

Jah, tõesti, see foorum peaks olema inimeste aitamiseks juriidilistes küsimustes, mitte aga pikkade üldiste tekstide kopeerimiseks, mille seest peab küsija ise endale sobiva vastuse välja otsima. Üleliigset infot saame niigi igalt poolt liiga palju. Näiteks osa sellest tekstist teemas, millele siin vihjati, käis füüsilisest isikust võlgnike või maksekäsu kättetoimetamise kohta välismaal, mis ei puudutanud kuidagi küsija probleemi. Kui ei viitsi ise otse ja konkreetselt küsimusele vastata, siis võiks postitada lihtsalt lingi, mitte võõrast teksti enda oma pähe esitada. Ka mina olen siin oma vabast ajast ja heast tahtest ning püüan küsijatele vastata oma teadmiste piires. Kui ma eksin, siis paranda mind ja anna ise õige vastus, selle asemel, et mulle ninna hüpata ja solvama hakata lihtsalt seepärast, et minu vastus sulle ei meeldi.

admin 9.01.2022 07:50 (2 aastat tagasi)

Ma ei näe mingit probleemi, kui keegi vastab kuskilt internetist pärit tekstiga - kui see on teemaalgatajale kasulik. See mis on kasulik - otsustab teemaalgataja ise, mitte mingi suvaline ennasttäis kommentaator. Ka pole sa mingi reeglite ega tingimuste kehtestaja siin foorumis. Mulle tundub, et sa oled lihtsalt ülbe ja enesekeskne inimene... Lisaks elementaarset viisakust pole sulle kodus õpetatud. Kui sul on oma isiklikus elus probleemid ja need tekitavad frustratsiooni - palun lahenda need foorumiväliselt ära. Parem kui sa oma vaba aja ja tahte kuskil mujal mingi muu tegevuse peale kulutad.

J. 9.01.2022 12:58 (2 aastat tagasi)

Arvad, et kui paned oma nimeks "admin", siis oledki korrapidaja siin foorumis? Lihtsalt naeruväärne! Eks kustuta mu postitused siis ära, kui need mingeid reegleid rikuvad ja sul selleks võimu on. Aga võib-olla peaksid adminina korrale kutsuma hoopis neid, kes siin tegelikult elementaarse viisakuse minetanud on ja teisi asja eest teist taga sõimavad. Minul jätkub piisavalt viisakust ja intelligentsust sõimule samaga mitte vastata. Ja isikliku eluga on mul ka kõik korras, mul ei ole vaja käia foorumites anonüümsena end teiste peal välja elamas. Parem tegelege ise oma probleemidega. Seda viha, mis teis on, netisõimuga ei ravi.

Kuldvits 10.01.2022 07:22 (2 aastat tagasi)

Töö kaitse inspektsioonist öeldi, et kui laps saab 11 siis ei ole enam eelist. Mitte aasta lõpuni vaid sünnipäevani. Soovitud puhkuse ajal peab olema 10,mitte graafiku tegemise ajal.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.