Notarjaalse kasutusõiguse lepingu rikkumine!

Janno 4.12.2022 17:54 (1 aasta tagasi)

Tere. Lahutades oma eksiga ühisvara, leppisime kokku ühe hoone kasutamise osas ja sõlmisime notari juures isikliku kasutusõiguse lepingu (tähtajatu). Kinnisturaamatus on vastav kanne tehtud ja on kehtiv. Asi toimis 3.5aastat, aga siis otsustas eks füüsiliselt takistada mind sinna hoonesse sisenamast. Füüsiline takistamine ei seisnenud vägivallas, vaid Ta võttis minu ukse võtme ära. Tegemist ei ole tavalise võtmega vaid see oli sepistatud karp lukk, millel puudus tagavara võti (kes teab see mõtleb kaasa). Tänaseks ei ole ma saanud seda hoonet kasutada 1.5 aastat. Eks väldib suhtlust ja ähvardab mind advogaadiga. Kas siin foorumis oleks keegi juuratudeng huvitatud oma esimesi ristseid proovile panema ja kohtule toimiku kokku kirjutama. Lugupidamisega Janno

Janno 5.12.2022 05:08 (1 aasta tagasi)

Pean vajalikuks lisama, et jutt käib Viru maakohtu Rakvere kohtumaja tööpiirkonnast. Lugp. Janno

sukk 5.12.2022 09:16 (1 aasta tagasi)

Tere. Seda foorumit on keelatud advokaatidel/juristidel enesereklaamiks ja töö hankimiseks kasutada. Kui sul on mingi konkreetne küsimus, siis saad selle esitada ja saad erinevaid vastuseid, aga muidu soovitan pöörduda mõne advokaadi või juriidilise esindaja poole juba kohapeal.

Janno 5.12.2022 18:23 (1 aasta tagasi)

Tere. EI ole, jurist vaid soovisin abi saada

Janno 6.12.2022 04:31 (1 aasta tagasi)

Tere. Küsimused: 1. Kuidas ma saan oma kasutusõigus olukorda taastada, kas kohtus? Kohtusse pöördumisel soovin esitada ka eksi vastu hagi riknenud kauba ja saamata jäänud tulu eest, samas ei saa ma hinnata selle summa tegeliku suurus sest puudub sissepääs hoonesse. 2. Kuidas siis tomida?

zeqe 6.12.2022 07:42 (1 aasta tagasi)

Tere. Sisuliselt on tegemist reaalservituudi seadmisega ja seal kehtivad samasugused õigused ja kohustused. Reaalservituudi ei ole teisel poole võiamlik keelata teid sisenemast sellele territooriumile. Teil on võimalus pöörduda kohtusse ja nõuda ligipääsu tagamist sellele hoonele ja kui seal on mingi kaup, mis on riknenud - on õigus nõuda selle kompenseerimist. Samas viitate, et teine pool "ähvardab teid advogaatiga" - järelikult on selles asjas midagi sellist, mida te siin ei räägi. Aga kohtus selgub tavaliselt tõde. Kahjude suuruse saate hinnata siis kui on selge, et see kahju on tekkinud (st olete kauba üle vaadanud).

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.