PÄRANDVARA ÜHISUSE OSA ARESTIMISE AKT

Kaid 23.11.2023 14:56 (5 kuud tagasi)

Tere, Mina, minu vend ja ema oleme pärinud oma isa vara. täna potsatas postkasti venna osas algatatud täitemenetlus nagu pealkirjast lugeda võib. Tavaliselt arestitakse ikka võlgniku pangakonto mitte ei minda vara kallale, kas nüüd on vahepeal asjad muutunud või käibki see nii, et võtame vara hoopis. Võla nõudjaks on mingi inkasso GS Core OÜ. suhtlesin ka selle kohtutäituriga jättis sellise ülbe oleku see assistent kes minuga suhtles et jah arestitud on ühisvaras olev asi 1/3 osa mis kuulub vennale, kui vend kokkulepet 10 päevajooksul ei tee siis pannakse asi müüki. Kuna summad ei ole üüratult suured u 4000.- üks ja teine 2500.- . Tavaliselt arestitakse ikka võlgniku pangakonto mitte ei minda vara kallale, kas nüüd on vahepeal asjad muutunud või käibki see nii, et võtame vara hoopis. Küsimus ka , et kui nõude summa on 6500.- eurot kas siis võetaksegi inimestelt kes reaalselt seal sees elavad elamispind ära? Eelenevalt ei ole meile mitte mingeid dokumente edastatud selles osas.

noo 24.11.2023 13:17 (5 kuud tagasi)

Alati on olnud võimalus ka vara kallale minna. Ei ole see midagi uut. Ja vähe usutav, et eelnevalt vend mitte mingeid teateid ei ole saanud, kui isegi kohus juba olnud on ja asi täituri käes. Iseasi, et ta teistele oma võlast pole rääkinud. Jah, nii ongi, et täitur saab müüki panna kõik vennale kuuluvad varad, ka talle kuuluva osa majast/korterist, kui vend ikka veel ennast ei liiguta ja ei ürita probleeme mõistlikult lahendada, vaid jätkab seda jaanalinnu mängu. Mitte täiturit pole vaja sõimata, vaid vennal pead kõri pihku võtma.

Kaido 24.11.2023 17:42 (5 kuud tagasi)

Teateid ei ole saanud meie, teised pärjad mitte vend. Ainuke teade oligi see arestimis akt mille saime. Uurides natuke internetis tundub, et see asi ikka nii lihtsalt ei käi nagu täitur teeb siin. Täituri puhul peaks ühisvara müük käima läbi kohtu, st kohtulahend ühisvara tühistamise kohta või midagi sellist? Olen nüüd ka vennalt teada saanud ja saatis mulle ka selle väiksema summa kohta pangakonto arestimis akti mis sama täitur on saatnud, täitur on saanud ka kahel kuul sealt arvelt raha. Siin kohal ongi küsimus kui täitur saab raha ja temal on sama isiku koht mitmeid võlgnevusi siis kust peaks arestitud kontoga inimene seda raha võtma? Täiturite puhul on nii, et makstakse järjest need nõuded mis esimesena on laekunud see ka makstakse esimesena ja siis järgmine jne...

noo 25.11.2023 09:56 (5 kuud tagasi)

Loomulikult eelnevate tegevuste (võlanõuded, kohus jms) kohta ei saadetagi kõrvalistele isikutele teateid. Ikka ainult võlgnikuga suheldakse. Ja kui võlgnik teisi pereliikmeid oma võlgadest ei teavita, siis on see teie omavaheline probleem. See arestimisakt puudutab ka teisi pärijaid, sellepärast sellest teile teatatigi. Aga veelkord, täitur võib arestida kõik võlgniku varad, ei ole kuskil sellist piirangut, et ainult pangakontot tohib arestida. Eriti kui võlgnevusi on palju, siis on see täiesti loomulik asjade käik, et täitur arestib kõik, mis võimalik, liiatigi kui isegi kirjutad, et inimesel kontol eriti raha polegi. Praegu ei paista küll täituri tegevuses mitte midagi ebaseaduslikku, nii et jätkuvalt - vend peab ise oma probleemidega tegelema, et majad/korterid võla katteks müüki ei läheks.

J. 24.11.2023 20:14 (5 kuud tagasi)

Täitur ei saa ühisvara tõesti niisama lihtsalt müüa, kõigepealt tuleb taotleda kohtult ühisvara jagamist. Arestida aga saab ja selle üheks eesmärgiks on takistada võlgnikul oma vara võlga maksmata võõrandada.

Kaido 28.11.2023 14:13 (5 kuud tagasi)

Mulle ütles täitur et pannakse juba 10ne päeva pärast oksjonile venna osa, nagu väga segane see värk. Vennalt sain ka kinnituse, et täitur saab arestitud kontolt raha "saatis panga väljavõtted" miks aga täitur arestis päranvara on ebaselge Tuleb vist ikka endal jurist palgata ja lasta asja uurida..

noo 4.12.2023 11:07 (4 kuud tagasi)

täitur saab müüa venna osa pärandvara ühisuses (mitte kindlat osa kinnisvarast) ja siis on teil ühisuses venna asemel selle osa omandaja. Selliseks müügiks ei pea kohtult vara jagamist taotlema. Pärast hakakte te selle uue omanikuga maid jagama, nii et sellest pole abi, kui vend jätkuvalt ei soovi oma probleemidega tegeleda ja täituri/võlausaldajatega ei suhtle.

J. 4.12.2023 13:55 (4 kuud tagasi)

Sa eksid või ajad kaks eri omandiliiki segamini. Kaasomandi puhul kuulub vara mingis kindlas (murruna väljendatud) osas kaasomanikele ja igale kaasomanikule kuuluvat osa saab eraldi ilma teiste kaasomanike nõusolekuta vabalt võõrandada. Kui täitur võlgnikust kaasomaniku mõttelise osa võla katteks maha müüb, siis võib tõesti juhtuda, et teised kaasomanikud peavad uue omanikuga hakkama maid jagama. Ühisomand kuulub aga kindlaksmääramata osades ja üheaegselt kõigile ühisomanikele, kes võivad ühisvaraga tehinguid teha ainult ühiselt. See tähendab, et kohtutäitur saab ühisvara müüa ainult tervikuna ja ainult siis, kui mittevõlgnikest ühisomanikud sellega nõus on. Teatud erisused on abikaasa ühisvara suhtes, kuid need ei puutu hetkel asjasse. Kui võla sissenõudja soovib siiski pöörata nõue võlgniku osale ühisomandist, siis tuleb tal kõigepealt nõuda ühisvara jagamist.

noo 6.12.2023 18:22 (4 kuud tagasi)

Kulla J, tee endale selgeks, mis on pärandvara ühisus. Soovitan tutvuda - Kohtuasja number: 2-22-1754/11

J. 7.12.2023 12:09 (4 kuud tagasi)

Sul on õigus. Mina kirjutasin ühisomandist, kuid pärandvara ühisusele kohaldatakse kaasomandi sätteid. Vabandust.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.