alusetu täitemenetlus

sigmars 4.12.2023 11:45 (4 kuud tagasi)

Kuidas tuleks toimida kui täitur on alustanud täitemenetlust ilma täitedokumendita, alusetult arestinud varad ja pangaarved ?

J. 4.12.2023 13:58 (4 kuud tagasi)

Selline asi pole võimalik. Täitedokument on kindlasti olemas, kuid selleks ei pea olema ilmtingimata kohtuotsus. Loe TMS § 2, mis kõik võivad olla täitedokumendiks. https://www.riigiteataja.ee/akt/111032023013?leiaKehtiv

Sigmars 4.12.2023 14:06 (4 kuud tagasi)

Reaalsus Eesti Vanbariigis. Ongi kohtuotsus, aga tühine, tühistatud, kehtetu otsus, aga kuna täiturile meeldib, siis ta ikka täidab.

J. 4.12.2023 14:41 (4 kuud tagasi)

Ega kohtuotsused ei jõua täiturini automaatselt. Kui teil on olemas kohtuotsus, millega eelmine otsus on tühistatud, siis tuleb see täiturile edastada.

Sigmars 4.12.2023 15:14 (4 kuud tagasi)

Isegi kaebuse esitasin, viisaka inimesena, täiturit see ei huvita, teda huvitab kinnisvara röövimine olematu alusega, pettusega. Keegi ehk oskab ka mu küs vastata toimuva eitamise asemel.

Hmm.... 5.12.2023 12:36 (4 kuud tagasi)

Ja kes kuulutas selle kohtuotsuse tühiseks??? Kohtuotsust saab muuta ainult kõrgemal seiseva kohus! See kui sa arvad, et kui hääled su peas ütlevad midagi, siis see ei ole alus kohtuotsuse tühistamiseks.

reve 4.12.2023 15:39 (4 kuud tagasi)

Kaebuse esitamine Kui Te ei ole rahul kohtutäituri tegevusega, on Teil õigus esitada kaebus kohtutäituri otsuse või tegevuse peale täitedokumendi täitmisel või täitetoimingu tegemisest keeldumisel. Kaebus esitatakse kirjalikult ja vabas vormis, kuid sellest peab nähtuma: a) kes kaebuse esitab; b) millises täiteasjas (menetluse number, võlgniku või sissenõudja andmed); c) millise toimingu peale kaebus esitatakse; d) mida kohtutäiturile seoses täitetoimingu läbiviimisega (või sellest keeldumisega) ette heidetakse; e) mida kaebusega taotletakse. Kaebus tuleb esitada kümne päeva jooksul alates päevast, kui kaebuse esitaja sai teada või pidi teada saama otsuse või toimingu tegemisest, kui seaduses ei ole sätestatud teisiti. Kohtutäitur vaatab kaebuse läbi menetlusosaliste osavõtul 15 päeva jooksul, teeb läbivaatamisest arvates 10 päeva jooksul motiveeritud otsuse ja toimetab selle menetlusosalistele kätte. Juhul, kui menetlusosaline ei ole rahul kaebuse osas kohtutäituri poolt tehtud otsusega, on tal õigus esitada otsuse kättetoimetamisest arvates kümne päeva jooksul kaebus maakohtule, kelle tööpiirkonnas kohtutäituri büroo asub. Näiteks soovite esitada kaebust Rakvere kohtutäituri tegevuse peale. Sellisel juhul tuleb teil esitada avaldus Viru Maakohtu Rakvere kohtumajale. Kõik kohtute kontaktandmed on kättesaadavad siit. Kohtutäituri otsuse või tegevuse peale ilma eelnevalt kohtutäiturile kaebust esitamata kohtule kaevata ei saa. Kohtusse kaebuse esitamisel, k.a. e-Toimiku kaudu, peate tasuma riigilõivu 15 eurot.

sigmars 5.12.2023 04:18 (4 kuud tagasi)

Jääb sügavalt arusaamatuks, et täitur ei saa seadusest aru, mis on tema kohustused ning täituri poolt alatult rünnatav inimene peab aina pöörduma kohtu poole ?? See ühiskondlik hoiak on arusaamatu, sest oma tööd mitte oskav täitur peaks ise ametist lahkuma. Kohtus on tuhandeid täiturite menetluslikke vigu, mis neil meelega tehtud, mitte juhuslikult. § 48. Täitemenetluse lõpetamise alused (1) Kohtutäitur lõpetab täitemenetluse: 1) sissenõudja avalduse alusel; 2) kirjaliku dokumendi esitamisel, kui sellest nähtub, et sissenõudja nõue on rahuldatud; 3) nõude rahuldamiseks vajaliku raha maksmisel kohtutäiturile või täitedokumendis märgitud toimingu tegemisel; 4) kohtulahendi esitamisel, millega täitmisele võetud täitedokument või kohustus see viivitamata täita on tühistatud või sundtäitmine on tunnistatud lubamatuks või on määratud sundtäitmise lõpetamine; 5) kirjaliku dokumendi esitamisel, kui sellest nähtub täitmise vältimiseks vajaliku tagatise andmine; 6) sissenõudja või võlgniku surma või lõppemise puhul, kui nõue või kohustus ei saa üle minna surnud isiku pärijatele või õigusjärglastele; 7) täitemenetluse põhjendamatul alustamisel täitemenetluse tingimuste täitmata jätmise tõttu; 71) dokumendi esitamisel, kui sellest nähtub, et täitedokumendiks oleva välisriigi kohtulahendi või ametliku dokumendi mõju on päritoluriigis tühistatud; [RT I, 31.12.2014, 1 - jõust. 10.01.2015] 72) kui Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EL) nr 655/2014 alusel tehtud Euroopa arestimismääruse täitmisel puuduvad arestimise hetkel arvelduskontol rahalised vahendid või rahalised vahendid on täies ulatuses arestitud, välja arvatud juhul, kui arvelduskontol on arestimise hetkel rahalised vahendid täies ulatuses arestitud ja Euroopa arestimismäärusega tagatakse lapse elatisnõuet; [RT I, 26.06.2017, 17 - jõust. 06.07.2017] 8) muul seaduses sätestatud alusel. (2) Kui sissenõudja otseses valduses on võlgniku vallasasi, mille suhtes sissenõudjale kuulub nõude tagamiseks pandiõigus, lõpetab kohtutäitur võlgniku taotlusel täitemenetluse võlgniku ülejäänud vara suhtes, kui nõude suurus on nimetatud vallasasjaga kaetud. Kui sissenõudjal on selline õigus asjale ka teisest nõudest tulenevalt, rahuldatakse taotlus üksnes juhul, kui ka see nõue on asja väärtusega kaetud.

hyga 5.12.2023 09:16 (4 kuud tagasi)

mis krdi ühiskondlik hoiak? Eestis mõistab õigust kohus, mitte mingi tatine võlgnik või rahulolematu isik. Suure tõenäosusega jätad siin meile nagunii poole jutust rääkimata. Kohtus sa seda enam teha ei saa ja eks seal vaatame, kellel on õigus.

sigmars 6.12.2023 09:04 (4 kuud tagasi)

härra süga kõrvavahe on nii lai, et teemagi läks tal meelest ära - täitur täidab kehtetut kohtuotsust, see oli teema.

sigmars 6.12.2023 09:07 (4 kuud tagasi)

härra hmm teadmiseks, et just kohus kuulutaski tühiseks otsuse, mida täitur täidab, aga täitur lootis, et tühistamisotsust ei panda tähele, mõmm-mõmm

J. 6.12.2023 11:07 (4 kuud tagasi)

"täitur lootis, et tühistamisotsust ei panda tähele" --- Sellest saab järeldada, et hoopis sina lootsid, et täitur saab kohtuotsuse tühistamisest ilma sinu abita teada, aga nii see kahjuks ei ole. Nagu ma eelnevalt juba kirjutasin, siis kohtuotsused, nagu ka ükski teine täitedokument, ei jõua täiturini automaatselt. Need peab asjast huvitatud pool ikka ise täiturile esitama. Kui sa oled seda teinud, aga täitur sellega ei arvesta, siis saad kaebuse esitada eespool nimetatud korras.

sigmars 6.12.2023 12:39 (4 kuud tagasi)

Minu e-mail täiturile, et ta täidab jõustumata, sisutut kohtuotsust, on täiesti olemas. probleem on ikka pätistunud täituris, kes arvab, et talle on kõik lubatud, ka inimeste vara alusetu varastamine. Kindlasti ei pea võlgnik tegema täituri tööd, mille eest täitur tuhandetes eurodes teenustasu võtab, pidagi ikka piiri oma luulutamisega. Pole vaja arvata, on vaja teada.

J. 6.12.2023 13:14 (4 kuud tagasi)

Kullake, ainuüksi sinu e-maili peale ei liiguta täitur suurt varvastki, kui sa ei lisa sellele kohtuotsus, millega see otsus, mida täitur täidab, on tühistatud. Sa kopi-peistisid siia pika väljavõtte seadusest, kuid tundub, et sa ise pole seda lugenudki. -> "§ 48. Täitemenetluse lõpetamise alused (1) Kohtutäitur lõpetab täitemenetluse: ... 4) KOHTULAHENDI ESITAMISEL, millega täitmisele võetud täitedokument või kohustus see viivitamata täita on tühistatud ..."

sigmars 11.12.2023 09:44 (4 kuud tagasi)

Kõik on lisatud, nii kohtuotsus kui taotlused kui informeerivad e-mailid, ainult täitur ei täida tema enda tegevust reguleerivaid seadusi, selline eripäraline indiviid.Täitur peab ise tegema oma tööd, mitte kohus ei pea teda sundima seadusi täitma aina uute ja uute määrustega. Sama büroo teisele täiturile antakse see siis täita või ?

sigmars 11.12.2023 11:30 (4 kuud tagasi)

TsMS § 28. Taandatava kohtuniku toimingud (1) Pärast kohtuniku vastu taanduse esitamist ja enne selle lahendamist võib kohtunik teha üksnes edasilükkamatuid menetlustoiminguid, millel ei ole asja lahendi suhtes määravat tähtsust. (2) Kui taandamisavaldus on ilmselt põhjendamatu, võib kohtunik menetlust jätkata, vaatamata taandamisavaldusele, kuid ei või teha kohtuastmes menetlust lõpetavat lahendit enne taandamisavalduse lahendamist. Lahend 21.11.2014 ja taandus 22.04.2015 seega lahend ongi tühine peale kohtuniku taandust, automaatselt, seadusest tulenevalt, arvaku täitur mida iganes..

J. 11.12.2023 13:16 (4 kuud tagasi)

Kohtuotsuse saab tühistada vaid kõrgema astme kohus. Tundub, et see on sul tegemata jäänud.

sigmars 11.12.2023 15:09 (4 kuud tagasi)

Kui ei oska lugeda, siis ei saa ka kõrgema astme targutajat kuidagi aidata. Samuti ei saa aidata täiturit, kes asub määrust täitma 1,5 a enne kohtumenetluse lõppu.

J. 11.12.2023 19:02 (4 kuud tagasi)

Võib-olla on probleem hoopis sinu kirjutamisoskuses, kuna sinu jutt muutub iga korraga aina segasemaks. Lahend tehti 21.11.2014, täitur asus seda täitma 1,5 a enne kohtumenetluse lõppu. Mismoodi? Kas menetlus käis peale otsuse tegemist edasi või? Täitur saab täitma hakata ainult jõustunud kohtuotsust. Kord kirjutad, et kohtuotsuse tühistas kohus, siis aga, et see muutus tühiseks automaatselt kohtuniku taandamisega 5 kuud hiljem. Kui sa leiad, et täitur on sinu varad ja kontod alusetult ja seadusetult arestinud ning ta sinu kaebuse peale ei ole reageerinud, siis edasine käik ongi pöördumine kohtusse. Kaebuste esitamiseks on aga suht lühikesed tähtajad, kõigest 10 päeva. Seega, kui sa ärkasid alles nüüd, 9 aastat hiljem, siis pole vaja süüdistada täiturit enda tegematajätmistes.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.