elatise nõue, hagi iseseisev koostamine

Siiri 8.04.2011 10:50 (13 aastat tagasi)

Tere, soovin elatishagi kohtusse anda. Millest alustada? Kust blanketti võtta, kas ta internetis on olemas kuskil ka? Mis sinna täpselt kirja panna? Need ostutshekid ja arved mis kaasa tulevad, kuhu ma need panen, kas lihtsalt ümbrikusse ja saadan postiga koos hagiga? Rääkige palun kellel kogemused on?

Kristi 8.04.2011 11:40 (13 aastat tagasi)

lähed kohalikku kohtumajja seal on blangid olemas, kui rohkem kui miinimumi tahad siis pead tõendid kah kaasa võtma, nüüd peaks vist seda teha saama ka e-toimikust. Elatise hagi siis ma mõtlen

Siiri 8.04.2011 11:52 (13 aastat tagasi)

kas vabas vormis ka saab kirjutada või kindlasti blankett peab olema?

??? 8.04.2011 12:34 (13 aastat tagasi)

Loomulikult võid, kuid kui juba küsimas käid, kuidas kirjutada, siis kas sa tõesti arvad, et oskad ise oma peaga kõik kirja panna? Blankettil on aga kõik vajalik juba olemas - täida vaid lüngad, st pane oma konkreetsed andmed sisse. või võta see blankett näidiseks ette ja kirjuta selle abil vabas vormis oma hagi valmis.

Maria 8.04.2011 12:32 (13 aastat tagasi)

Mine just.ee ja saad kõik andmed kätte, mis vaja.

Riukalik Jurist 8.04.2011 13:47 (13 aastat tagasi)

Ise tehtud, hästi tehtud... Tegelikult ei pruugi see aga nii olla. Soovitan vähemalt tutvuda enne valdkonda puutuvate kohtulahenditega. Päris nii see siiski pole, et võtan mingi "blanketi", täidan ära, saadan kohtusse ja positiivne otsus ongi käes. Kui teine pool kohale ei ilmu, siis võibki see nii olla. Samas jääb aga alati võimalus, et kohale ilmub hoopis esindaja ja tõmbab teil viisakalt öeldes vaiba alt ära.

mia 17.04.2011 13:59 (13 aastat tagasi)

kui jah üle miinimumi küsid ja raha pole, et asjatundja palgata, siis pead hagi väga korralikult koostama. ma tegin ka ise oma peaga - blanketi täitsin ära, juhendist lugesin kuidas ja mida teha. küsisin kõvasti üle miinimumi. kui sa mingeid tšekkide koopiaid esitad, siis seal juhendis on ka kirjas, et kui mingi paberi esitad, pead ära seletama,mida sa sellega tõendada tahad. hagis küsitakse n kui suured on kulutused elamisele, tervisele, jne.. need numbrid tõendasin tšekikoopiatega.. no enivei, põhjalik tuleb olla. ma sain küsitud summa kätte, aga ütleme nii, et mul väga vedas - just seetõttu, et vastaspoolel polnud esindajat ja ta vist ise neid asju väga ei jaganud. teist korda ma ise oma peaga enam tegema ei hakkaks.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.