Vanemlikud õigused- elatis

eha 21.06.2017 19:53 (6 aastat tagasi)

Tere! Pojalt võeti vanemlikud õigused, kuna ei suutnud maksta elatist, probleem alkoholis. Kainena teeb tööd ja on abiks, aga joomasena on teine inimene ning ega tast elatise maksjat ei ole. Elatisevõlg vanemlike õiguste äravõtmisel oli 4500EUR-i. Lapse ema elab aastaid uue mehega, kui uus mees lapse lapsendab, kas siis peab poeg elatist edasi maksma ja kui mitte, siis kuidas on võimalik teada saada, kas laps on lapsendatud, kui ema lapsega ning uus elukaaslane elavad Soomes.

Ott 22.06.2017 07:43 (6 aastat tagasi)

Lapsendamiseks on vajalik teise vanema nõusolek või kui seda ei saavutata siis läheb kohtu kaudu nõusoleku taotlemiseks. Kui poeg ei ole nõusolekut andund või kui pole kohtus asja arutatud, st poeg sellepärast kohtus käinud siis ei ole ka mingit lapsendamist toimuda saanud. Uus mees saab lapsendada sisi kui on lapse emaga abielus. Elatise võlg kasvab edasi ja lapse emal on elatist õigus nõuda ka lapse isa vanematelt, kuna poeg seda ise ei suuda tasuda. Vanemlike õigusi enam ära ei võeta, tõenäoliselt võeti ära otsustusõigus lapse üle, et ema saaks üksinda teha otsuseid kus lapsega elab või millises koolis/ lasteaias laps käib. Kohustus elatise osas on alles see ei kao kuhugile kuni last ei ole lapsendatud. ka lapsendamise korral tuleb tasuda elnevalty tekkinud elatise võlg

lea 22.06.2017 09:53 (6 aastat tagasi)

Tänan vastuse eest! juurde tekkis aga hulk küsimusi. Kust on meil võimalik teada saada, kas lapse ema on uuesti abiellunud ja kas laps on lapsendatud?

Ott 22.06.2017 10:41 (6 aastat tagasi)

See kas lapse ema on uuesti abiuellunud ei oma mingit tähtsust, see on lapse ema isiklik asi ja ei puuduta mitte kuidagi lapse isa kohustusi elatise tasumisel. KUI lapse isa ei ole andnud nõusolekut lapsendamiseks vabal tahtel ega ole ka selles asjas kohtus käinud siis ei ole olnud mingt võimalust last lapsendada ju

lea 22.06.2017 15:17 (6 aastat tagasi)

Tänan! Juhul kui elatist tuleb maksta vanavanematel, kas siis neil ka lapse suhtes mingeid õigusi tekib või nagu lapse isal antud juhul, kellel on ainult kohustused, aga õigusi pole. Mittemaksmise üheks põhjuseks oli ka see, et lapse ema ei võimaldanud lapsega kokkusaamist. Laps on 12 aastane, aga lapse ema ei andnud kontaktandmeid, tel.nr. e-maili jne. Poeg ei ole vägivaldne ega kohelnud last halvasti, vanemlike õiguste äravõtmise põhjuseks elatise mittemaksmine.

B 22.06.2017 20:35 (6 aastat tagasi)

Kohtumine ja elatis ei ole omavahel seotud. Kui ema takistab lapsega kohtumist, tuleks pöörduda kohtu poole, et sisse seada kohtumisi võimaldav kord. Sellist vorst-vorsti vastu suhtumist ei aktsepteeri ükski kohus. Isegi kui isa last ei näe, peab laps millestki elama, selleks ongi elatisraha.

lea 24.06.2017 09:03 (6 aastat tagasi)

Tänan! Juhul kui elatist tuleb maksta vanavanematel, kas siis neil ka lapse suhtes mingeid õigusi tekib?

Ott 24.06.2017 10:40 (6 aastat tagasi)

Elatis ja suhtlemise küsimus EI ole omavahel seotud! Lapselapse ja vanavanemats uhtlemine on siski omavahelise läbisaamise küsimus. Kui vanavanemad ise näevad et oma poeg loru ja ise vabal tahtel last toetavad ( ui teete ülekande siis märkige selgituseks elatis) ja lapse perega suheldes heasoovlikud on ja ei hakka hukka mõistma ju siis ka lapselaps nendega suhtlema tuleb. Samas kui pojast eiole kord teie toetajat ja hooldajat, jääb see kohustus nii või naa lapselapsele

lea 24.06.2017 13:14 (6 aastat tagasi)

Tänan! Lapselapsel pole vaja tõenäoliselt meid toetada, sest oleme juba nii kõrges vanuses haiged inimesed, et liiva-hannus kutsub enne ära. See selleks. Veel selline küsimus, et kui on kahtlusi lapse isaduses, kas siis on õigus nõuda DNA analüüsi tegemist, poeg soovis aastaid tagasi, aga lapse ema keeldus kategooriliselt.

Ott 24.06.2017 15:10 (6 aastat tagasi)

Kui lapse ema saab tõestada, et isa aastaid tagasi kahtles oma isaduses siis kahjuks ei saa isa nüüd enam oma isaduse kahtluste suhtes midagi nõuda. Õigus on aasta jooksul kui tekkisid kahtlused.

lea 3.07.2017 07:15 (6 aastat tagasi)

Tänan vastajaid! Ikka ei tundu asi õiglane. Hooldusõiguse äravõtmisel kinnitas lapse ema, et temal on uus perekond, kelle sissetulek kuus on 2500 kuni 3000 EUR-i kuus ja elukaaslast kutsub laps isaks, elavad Soomes. Poja sissetulek on minimaalne, nii et kui peaks tasuma nõutud elatist, oleks ise söömata. Lapse ema ei ole meile teadaolevalt kunagi tööl käinud Eestis. Kusjuures ei õigusta joomist ja on proovitud abi saada igalt poolt, aga kahjuks tulemusteta.

lea 3.07.2017 07:16 (6 aastat tagasi)

Tänan vastajaid! Ikka ei tundu asi õiglane. Hooldusõiguse äravõtmisel kinnitas lapse ema, et temal on uus perekond, kelle sissetulek kuus on 2500 kuni 3000 EUR-i kuus ja elukaaslast kutsub laps isaks, elavad Soomes. Poja sissetulek on minimaalne, nii et kui peaks tasuma nõutud elatist, oleks ise söömata. Lapse ema ei ole meile teadaolevalt kunagi tööl käinud Eestis. Kusjuures ei õigusta joomist ja on proovitud abi saada igalt poolt, aga kahjuks tulemusteta.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.