täiteasja lõpetamine

segaduses 22.09.2014 22:55 (9 aastat tagasi)

Küsimus targematele: Kohtutäitur algatas täiteasja, edastasin kõik oma andmed. Arve arestiti (sellest sain teada tööandjalt), tänaseks võlgnevus tasutud aga kinnitust pole siiani saanud, et asi lõpetatud. Olen seda palunud teha ja kinnitust ootab ka tööandja. Kas kohtutäitur peab teatama täiteasja lõpetamisest? Arve on küll avatud aga hirm on ikkagi, kuna kohtutäituril võim ühe hetkega kõik kinni panna. Suhelda täituriga väga raske, meilidele vastab kas viivitades või peale korduvaid meili saatmisi. Palvele kinnitada täiteasja lõppemist ja ka ülevaadet makstud summadest, tagastas täitur mu kontole lihtsalt raha, kui enammakstud summa. Puudub üldse ülevaade, kuidas arvestati intresse. Lugesin Kohtutäituri seadust ja ka Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Heade tavade koodeksit - sellest lähtuvalt on täitur talitanud täiesti ebaprofessionaalselt ja vastustega viivitamisega ka tekitanud otsest kahju (intressid ju maksmata summalt), samuti edastanud minu kohta ebaõigeid andmeid (elukoha vahetuse tõttu andmed muutunud ja need edastasin koheselt täiturile). Kuhu ja kelle poole ma pean pöörduma, et saada kinnitus täiteasja lõpetamisest, kas veel kord kohtutäituri poole, Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Koja poole või Justiitsministeeriumi poole? Ja veel selline küsimus, kogu selle asjajamise kohta pole ma saanud ühtki paberkandjal dokumenti, kogu info on edastatud lihtmeili teel ilma digiallkirjadeta, ja ammugi pole ma asja kohta ühtki allkirja andnud. Kas selline suhtumine pole vastuolus isikukaitseandmete edastamisega ametniku poolt. Tänud kõigile, kes oskavad vastata.

Kah 23.09.2014 08:02 (9 aastat tagasi)

Sa näed eesti.ee kaudu, mis seis sinu täitemenetlusega parasjagu on. Ja miks tööandja menetluse seisust teadma peab? See on sinu isiklik asi ja kui täitur töötasust kinnipidamist ei nõua, siis ei ole tööandja asi ka midagi küsida. Kui enammakstud summa tagastati, siis kas juba see ei ütle sulle, et rohkem tasuda ei tule? Aga mine büroosse ja küsi seda toimikut näha, kui nii palju kahtlusi.

Ohm 23.09.2014 10:02 (9 aastat tagasi)

Küsimus - kas sa arvad, et kohtutäituril ei ole rohkem ülesandeid ega võlgnikke kui sina? Mida sa viivitamise all üldse silmas pead? Ei vastata su kirjadele sama päeva jooskul? Kas tead, et täituril on aega 30 päeva sinu kirjadele vastata? Nagu ka riigiasutustel. Töötan ise ka ühes asutuses ja inimesed lihtsalt ei saa aru, et kirju, millele vastata otuleb nii palju, et tõesti ei ole enamasti kohe võimalik kõigi probleemidega tegeleda. Rääkimata muude tööülesannete täitmisest.

segaduses 23.09.2014 11:12 (9 aastat tagasi)

Pole ma kordagi soovinud ega oodanud vastust ühe päeva jooksul. Aga kui küsimusele, et sooviks võlgnevuse tasuda ja palusin edastada täpse summa, ootasin vastust 3 nädalat... ja siis saatsin korduva meili, millele tuli vastus 8 päeva pärast. Samuti palusin täiturilt infot, et kui ma pöördun valede küsimustega vale inimese poole, siis kuidas ja kuhu ma pean pöörduma. 29 päeva viivitust, et teada saada võlgnevuse jääk, läks mul intressidena maksma üle 170 euro. Ma saan aru, et inimesel on palju tööd ja mina pole ju ainus. Ohm, see et ma olen võlgnik, ei tee minust ju katkuhaiget ega anna alust alavääristamiseks.

Ohm 23.09.2014 13:15 (9 aastat tagasi)

Aga kas ma olen sind kuidagi halvasti nimetanud või alavääristanud? Ei ole. Ei tasu ennast ise ka madalaks teha ju. Ma rääkisin vaid teiselt poolelt. Et on sul on mõnevõrra ebaõiglane eeldada, et sinuga kohe tegeleda saab ja sinu kirjadele vastatakse. 3 nädalat vastamiseks on tegelikult täiesti normaalne. Kui isik või asutus tegeleb sadade isikute ja nende kirjadega, siis on võiks ju aru saada, et tehakse nii kiirelt kui võimalik, aga ilmselt mitte kohe. Võlgnevuse jäägi (intressid) peaks täiturile vist teatama sissenõudja. Toimikus on kindlasti asjakohased märkmed-viited, mine uuri. Mõistlik sul ikka büroosse minna ja sealt vastuseid küsida.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.