Swedpanga elatusmiinimum e. riik-riigis.

Vitali 1.07.2016 10:27 (7 aastat tagasi)

Kas Swed panga elatus miinimumi arvestus pole Meie vabariigi seadusandlusega kooskõlas. Kas leidub kedagi kes oskaks põhjenada elatus miinimumi ja selle põhimõtet ning arvestus viisi.

Vitali 1.07.2016 10:32 (7 aastat tagasi)

Nimelt arvestatakse panga süsteemis põhi eeskirja alusel jooksvalt e. eelmise kuu ülejääk summeeritakse järgneva kuu sissetulekuga ja saadakse uus elatus miinimum ning sellega kahaneb eelneva kuu elatus miinimum alla seadusandluse miinimum määra ( 430.- euri ) . Vitali

Nimetu 1.07.2016 15:23 (7 aastat tagasi)

Pank ise ei summeeri ega otsusta midagi. Täitemenetluses teatab kohtutäitur ja pankrotimenetluses pankrotihaldur pangale, kui palju kalendrikuus sul on lubatud elatusvahendeid pangas olevat raha kasutada. St nemad annavad ka korralduse, kas alaealiste ülapeetavate osas jätta elatusvahendeid või mitte. Kui sulle laekub kalendrikuus Kui sulle laekub kalendrikuus näiteks 700 eurot ja sul on 1 alaealine ülalpeetav (sina oled isana kantud lapse sünnitunnistusele) ja oled esitanud täiturile või haldurile rahvastikuregistri väljavõtte või lapse sünnitunnistuse, on sul 2016 aastal õigus kalendrikuus kasutada 573, 33 (430 + 143,33). Laekunud rahast 126.66 läheb kinnipidamiseks. Kui sa seda 573,33 kalendrikuus välja ei võta, siis väljavõtmata summa osas järgmisel kuul rohkem ei saa. Iseasi on see, kas täitur v haldur su isaks olemist tunnistab. On juhtunud, kus ilma elatise väljamõistmise kohtuotsuseta lapsele mõeldud elatusvahendeid võlgnikule ei jäeta. Ja eriti siis, kui sul lapsega erinev elukoht rahvastikuregistri järgi.

Vitali 12.07.2016 08:12 (7 aastat tagasi)

Kõige sellega ma olen kursis. Kuid dilemma ongi elatus miinimum mis on ette määratud üheks kuuks seadusandlusega. Kui võtta kuu lõikes, siis pank ei riku seadusandlust. Kuid kui hakkame võtma juba kvartali lõikes, selgub, et elatusmiinimumist pole juttugi. Tekib eelnevatele kuudele summa mis on alla elatus miinimumi. Kui ma elan puidu küttega elamises ja ma soovin raha panga arvel hoida. Kuid ei õnnestu, sest panga perioodiline arvestus on iga kuu 1-st 30...31-ni. Eelmise kuu säästud liidetakse ja saadakse uus fiktiivne 430.- ning eelneva kuu sihtotstarbelised säästud on vastu taevast.

ainus võimalus 12.07.2016 08:23 (7 aastat tagasi)

pead säästud sukasäöäres või padja all hoidma

Vitali 14.07.2016 10:31 (7 aastat tagasi)

Ma ei ole sellega nõus. Kui varianti pole, siis tuleb Swed pangale kinga anda, et muudaksid põhieeskirja mis on vastuolus Meie endi riigi seadusandlusega. Meilt nõutakse täielikku seadus kuulekust aga ise rikuvad. Kõige hullem : Mis sellest riigist saab? Eksimine on meile inimestele omane, vigade tunnistamine aga nõuab julgust.

Juri 14.07.2016 12:35 (7 aastat tagasi)

sul on võimalus oma ettenähtud raha pangast välja võtta iga kuu ja see mis jääb kasutamata, seda tõesti ei arvestata järgmisel kuul. Kui sul on näiteks plaanis osta puid või mingi kulutus teha siis pigem lepi müüjaga kokku ja hakkad tasuma osade kaupa talle. Panga poolt kõik korrektne.Pank on saanud korralduse kohtutäiturilt. Kui õnnestub kohtutäituri ja võlausaldajaga sõlmida järelmaksu graafik ja võlausaldaja on nõus siis saate ka oma konto arestimise alt vabastada

Vitali 15.07.2016 21:09 (7 aastat tagasi)

Ongi dilemma: Soovin maksta maksimaalselt igakuisest sissetulekust. Kuid panga kitsarinnaline arvestus periood on masendav. Siis on odavam neile kinga anda ja nende teenust mitte kasutada. Ühesõnaga, SWED bank on ajaliselt iganemas. :-D))) Eks siis avan usaldatavamas pangas arve.

Ave 15.07.2016 21:57 (7 aastat tagasi)

ega pank sulle seda miinimumi ei kehtesta, see tuleb ika kohtutäituri poolt peale pandud sanktsiooni alusel. Avalda soovi ja palu oma võlausaldajaltmaksegraafikut ja et arve vabastatks aresti alt. siis maksadki vastavalt graafikule iga kuu kindla summa ja su arve sab vabaks, Võlausaldaja oeab selleks nõusoleku andma

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.