korteriühistu

m 3.07.2016 22:38 (7 aastat tagasi)

Kü pole vahetanud ära kolmekorruselise maja kanalisatsiooni toru kuna seda kasutab ainult üks korter.Korteris elavad käsiraha maksnud uued elanikud ,ametlikult korteri omanik pole vahetunud st vana omaniku nimel.uutel elanikud teavistasid kü-d võimalikust ummistusest esmaspäeval torumees tuli alles reedel-selle ajaga tekkis alumisel korrusel uputus.torumehe kohaselt polnud ummistus uut elanike süü ja see uputus on kü probleem.kuid kü väidab et uputuses on süüdi just uued elanikud kuna nad teavitasid kü hilja.Kas uutel elanikel lasub vastutus kahjude hüvitamisel.

3.07.2016 23:07 (7 aastat tagasi)

3-korruselise maja kanalisatsioonitoru kasutab ainult üks korter? See selleks, kuid ummistused tekkivad torustikes peaasjalikult vaid korteriomanike süül. Mida iganes kanalisatsiooni ei lasta, alates kohvipaksust ja lõpetades riideräbalatega. Ummistuste likvideerimine võib lõpuks vana ja amortiseerunud kanalisatsioonitorustiku täiega lõhki lüüa. Uputusest või ummistusest tuleb kü juhatust või avariitöömeest teavitada viivitamatult ning vesi torustikus kiiremas korras sulgeda. Isegi kui remondimees tuli alles esmaspäeval, oleks mõistlik inimene ise pidanud vett rohkem mitte tarbima, et olukorda mitte hullemaks ajada nagu nüüd juhtus. Kust saab kü avariitöödeks raha? Ikka vaid kü liikmetelt kogudes. Nii et kui ummistuse süüdlane leitakse, siis maksab see kõik ummistuse likvideerimise kulud. Kui süüdlast ei leita, maksavad avariitööde eest kõik kü liikmed.

M 4.07.2016 01:00 (7 aastat tagasi)

Kas kü ei peaks süstemaatiliselt kontrollima torustikke? Ning võtmete kätte saamisel polnud uued ekanikud torude probleemidega kursis probleem tekkis nädal peale võtmete saamist. Kü torumes tuli alles mitu päeva hiljem seega oleks kü süüdi et vesi lekkis torustikus edasi kuna ummistus oli all pool esimest korterit.

4.07.2016 11:48 (7 aastat tagasi)

Te hakkate elama üksi 3-korruselise maja vastavas püstakus? Praegu on teil probleem vaid veevärgi ja kanalisatsiooniga. On suvi. Peagi tuleb talv ja kütteperiood. Te olete 3-korruselise maja püstakus ainus elanikega korter. Kes kütab soojaks te püstakus need teised korterid? Kas tühjad korterid maksavad kaugkütte eest? Küllalt on maju, mis suures osas mahajäetud, küte kinni keeratud ja ka korralikult maksjad ei saa end omas korteris hubaselt tunda. Küsige juhatuselt ja naabritelt mis seisukorras te maja tegelikult on, palju on võlglasi, kui suured on võlad ja kas üldse on vaba raha avariiremontideks. Äkki oleks mõistlikum see korter ostmata jätta ja tehingust taganeda varjatud vigade tõttu. Odavalt saadud korter võib lõpptulemusena kalliks maksma minna.

M 4.07.2016 12:24 (7 aastat tagasi)

Üleval elab inimene sees aga probleemide tõttu ei kasuta köögi kanalisatsiooni.alumine aga ehitas äravoolu vannitoa kanalisatsiooniga kokku. Ühistul võlgnikke pole.

4.07.2016 13:31 (7 aastat tagasi)

No sellisel juhul tuleb KÜ-l kiiremas korras remondiraha koguda ja kanalisatsioonitorustik koheselt remontida, taastada see projekti järgi või teha uus ja mõistlikum projekt ning remonditöö.

Ago 3.07.2016 23:23 (7 aastat tagasi)

põhimõtteliselt vastutab korteri eest praegu siiski praegune omanik, see et on käsiraha tasutud ei tee uutest veel omanike

hipster 4.07.2016 11:10 (7 aastat tagasi)

KÜ maksab kinni, kuna torustiku majandamine on KÜ ülesanne. Korteriomanikul on kohustused ainult seoses korteri endaga, mitte elamu muude osadega nagu torustik. Seega korteriomanik või elanik ei peaks maksma torumehe arvet, kui see lisatakse ainult tema KÜ arvele. KÜ katab torumehe kulud enda vahenditest, mis on varasemalt kogutud kõigilt KÜ liikmetelt vastavaks otstarbeks (hooldustasu). Andke ülesanne koteriomanikule ehk müüjale see asi ära lahendada KÜ-ga. Teine teema on see, et miks te elate korteris, mille omanikud te ei ole. § 2. Korteriühistu mõiste (1) Korteriühistu on korteriomandiseaduses sätestatud korteriomanike loodud mittetulundusühistu, mille eesmärgiks on korteriomandite eseme osaks olevate ehitiste ja maatüki mõtteliste osade ühine majandamine ja korteriühistu liikmete ühiste huvide esindamine. § 15. Majandustegevuse aastakava ja majandusaasta aruanne (1) Korteriühistu juhatus koostab ja esitab igal aastal korteriühistu liikmete üldkoosolekule kinnitamiseks korteriühistu majandustegevuse aastakava, mis sisaldab: 1) korteriomandite eseme mõtteliste osade majandamise eeldatavaid tulusid ja kulusid; § 151. Majandamiskulud (1) Majandamiskulud käesoleva seaduse tähenduses on korteriühistu vajalikud kulud eluruumide ja nende pindala osatähtsusele vastava elamu ja elamu ümbruse osa hoolduseks ja remondiks ning tasu korteriühistu poolt elamu majandamiseks osutatud ja ostetud teenuste eest, sealhulgas energiaauditi ja energiamärgise tellimise eest, arvestatuna eluruumi üldpinna ühe ruutmeetri kohta, kui korteriühistu põhikirjas ei sätestata teisiti.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.