Kuidas kaitsta üürnikke terroriseeriva naabri eest

Kristel 24.10.2017 17:13 (6 aastat tagasi)

100-aastase puitmaja korda tegemiseks sõlmisid naabrid lepingu, mille järgi ühe korteri omanik sai õiguse välja ehitada katusekorrus ja vastutasuks tegime kogu majas ulatusliku remondi. Kõik naabrid olid kokkuleppega nõus, katusekorruse omandamiseks sõlmiti ostumüügileping. Kõik naabrid on tulemusega väga rahul, välja arvatud üks, kelle jaoks on harjumatu, et tema kohal nüüd elatakse - uus korter on nüüd välja üüritud. Puumajas paratamatult kostavad põrandad läbi. Remondi käigus paigaldasime põrandatele korraliku isolatsiooni ja meie all elavate naabrite sõnul on nüüd üleval käimist kosta oluliselt vähem kui varem. Nüüd probleem: naaber on otsustanud tema sõnade järgi asuda meiega "sõtta". Ühe relvana on ta viimastel päevadel korduvalt välja lülitanud uue korteri korgid, jättes üürikorteris elavad naabrid elektrita. Helistasime pärast kolmandat korda ka politseisse ja registreerisime juhtumi. Naaber ise on lubanud, et plaanib trepikojas asuvas elektrikapis lülitada korke välja ka edaspidi. Mida sellisel juhul teha saab, et üürikorteris elavat pere sellise terrori eest kaitsta? Neile on see väga ebameeldiv - lastega pere ja kuna maja üldkilp asub tänavapoolses trepikojas, nende korteri sissekäik on aga hoovipoolsest trepikojast, siis peavad nad iga kord elektri tagasi saamiseks tulema õuest ümber maja...

BB 24.10.2017 18:31 (6 aastat tagasi)

§ 14. Korteriomandi võõrandamise kohustus (1) Kui korteriomanik on korduvalt rikkunud teise korteriomaniku suhtes oma kohustusi ja kui korteriomanikud ei pea tema ühisusse kuulumist enam võimalikuks, võivad nad nõuda, et ta oma korteriomandi võõrandab. (2) Võõrandamisnõude võib eelkõige esitada, kui korteriomanik: 3) häirib oma tegevusega oluliselt teiste korteriomandite kasutamist. (3) Käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud nõude esitamise üle otsustavad korteriomanikud häälteenamuse alusel. (4) Käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud nõude esitamist ei saa korteriomanike kokkuleppega välistada ega piirata. (5) Kui kohustust rikkunud korteriomanik omandit ei võõranda, otsustab võõrandamise kohus vähemalt ühe korteriomaniku hagi või kaasomandi eseme valitseja (edaspidi valitseja) hagi alusel. Otsust tehes lähtub kohus võõrandamisnõude aluseks olevatest asjaoludest. (6) Korteriomanik või valitseja võib nõuda kohtuotsuse täitmist täitemenetluse seadustiku alusel.

25.10.2017 07:37 (6 aastat tagasi)

Probleem on lapsevanemates, kes oma lapsi kasvatada ei oska ega viitsi. Lastega ei tegeleta, nad trambivad ning kolistavad oma mänguasjadega pidevalt mööda korterit ringi. Me majas käib samasugune trall. Kes see ikka tahab, et kogu aeg ta pea kohal kolistatakse või valjult muusikat kuualatakse, eriti 1-toalise korteri puhul. Alumised korteriomanikud on selliste üüriliste peale väga pahased olnud, öösiti mitmel korral ka politsei välja kutsunud. Ega muud aitagi, kui tuleb sundida korteriomanikul oma üürnikud välja vahetada.

Kristel 25.10.2017 10:00 (6 aastat tagasi)

Need lapsed on 10- ja 12-aastased, väga vaiksed ja rahulikud tüdrukud. Meie majas on kõik naabrid omavahel sõbralikud, kannatlikud ja üldiselt väga vaiksed. Öösiti ei jookse keegi mööda treppe. Kõnealune naaber süüdistab aga lärmi tegemises kõiki - mehed käivat liiga jõuliste sammudega trepil, paugutavat uksi jne. Ühistu raamatupidaja sai aastaid tagasi temalt süüdistuse, et ta olla ühistu raha eest omale auto ostnud. Jne jne.

Juku 25.10.2017 08:27 (6 aastat tagasi)

eelmisele - ja sa arvad, et kui põrandad laste puhul läbi kostavad, siis täiskasvanute puhul ei kosta? Alumisele selgelt ei meeldi, et keegi seal elab, aga linnas ja kortermajas pole võimalik selline olukord kus mitte ühtegi heli ei kostuks teistesse korteritesse, kui seda keegi soovib - võib osta endale metsa maja! Küsimus on selles, kas heli on ebaproportsionaalne e ületab tavapärast. Seda saab hinnata politseinik ja teeb seda oma kõrvaga. BB antud kopi-peist on täiesti kasutu, selgitagu ka siis inimestele kui paljusid kortereid ja mitme aastate pikkuste kohtuskäikudega on sedasi sundvõõrandamisele läinud?

BB 25.10.2017 17:31 (6 aastat tagasi)

Ega toimivaid seaduslikke võimalusi selliste naabrite ohjeldamiseks praktiliselt polegi. Politseisse teatamisest pole suurt kasu, selline tegelane sellest välja ei tee. Korteri võõrandamine on väga äärmuslik vahend ja kohtu kaudu on vast ainult mõned korterid sundvõõrandatud.

B. 26.10.2017 08:14 (6 aastat tagasi)

Kas maja üldkilbis poleks võimalik konkreetse korteri kaitselülitid katta mingi kattega, mille saaks lukustada? Kui seda lõhkuma hakkab, siis juba avaldus politseisse varalise kahju nõudega.

Bb 27.10.2017 17:32 (6 aastat tagasi)

Ega B mõte paha pole aga ei tohi unustada ,et maja üldkilbis omaalagatuslik toimetamine on keelatud. Kilbis võib tõid teostada vaid vastava kvalifikatsiooniga töömees ja seda kilbi omaniku loal.

popi 2.11.2017 10:02 (6 aastat tagasi)

Kuna renoveerimise käigus oli antud korteri nõusolek ju olemas ja ka Tema sai kasu kogu maja renoveerimisest, siis võib Ta ju fakti ette panna et tasub oma osaluse kogu maja renoveerimisest ning vastu kaaluks saab mingi % üüritulust (vastavalt oma mõttelise osa suurusele) - siis tekib Tal materiaalne huvi. Teiseks kui Ta mingit kahju tekitab - näiteks üürnikud ütlevad lepingu üles, saab seda nõuda kohtus Temalt, eks seegi paneb mõtted teistpidi tööle. Korteriomandi võõrandamine on muidugi ka võimalik, kuid selle aja peale võib üürimisest muidugi unistama jäädagi. Kõige lihtsam on muidugi elektrikilp ümber ehitada, enamasti on võimalik kaitsmed koos mõõdikuga ka korterisse ümber paigutada. Ja ega see eriti kallis olegi, juhtmed on ju olemas. Samuti saab selle raha suhtes nõude esitada põhjustajale

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.