Varastatud kaup

Milvi Pood 25.10.2017 06:36 (6 aastat tagasi)

Kui varas tabatakse poest väljumisel, kaup (rikutud) konfiskeeritakse, inimene antakse üle politseile. Mida peaks pood tegema selle kaubaga? Müüki seda panna ei saa, politsei endale ei taha. Hoiame kuni varas kinni makasab? Tavaliselt ei maksa varas seda kinni, kuid üksikutel juhtumitel on maksnud. Kui kaua peab pood rikutud kaupa säilitama?

AAp 25.10.2017 11:41 (6 aastat tagasi)

Pood võiks kauba kindlustada ja siis kindlustus korvab, teine võimalus on kaup odavalt müüa kui defektne toode ja osad kauplused panevad ka müüjad sellist kaupa kinni maksma

Milvi Pood 25.10.2017 12:17 (6 aastat tagasi)

Pigem oli küsimus selles, kui kaua on õigus politseil tagantjärele küsida seda kaupa, kui on saadud nt kokkulepe vargaga kauba tasumise osas. Kas üldse on? Kui tehakse lihtmenetlus ja trahv, siis kellele see kaup tegelikult kuulub? Kas politsei peaks igal juhul selle rikutud kauba kaasa võtma?

Onari Kämmal 25.10.2017 12:32 (6 aastat tagasi)

Siin on vist võimalus läheneda ka asjale nii, et kui varas tabatakse poest lahkudes 100€ esemega, mille ta rikkus, siis pood ütleb, et sellisel kujul rikutud eset on võimalik nüüd müüa 25€ eest, mis tähendab, et varas tekitas poele 75€ kahju. Sellisel juhul peab varas hüvitama kahju, aga tal antud esemele peale seda õigust ei teki.

x 2.11.2017 09:45 (6 aastat tagasi)

Kui kahjunõue esitatakse tsiviilhaginõudena kriminaalmenetluses ja varas selle tasub, siis saab süüdimõistetu muidugi kauba omanikuks. Ega siis kaup omanikuta jää, kaasa ei pea politsei kauoa võtma, see võib kokkuleppes märgitult olla ka kaupluses ja natakse peale väljamaksmist süüdlasele üle, võib ka olla politsei laos. Minu klient sai kogu varastatud kraami omanikuks peale otsuse jõustumist ja tsiviilkahjude kompenseerimist.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.