OÜ juhatuse liikmest vabaks

Rain Loo 25.10.2017 05:45 (6 aastat tagasi)

Olen juhatuse liikmena teinud mitu avaldust eńda vabastamiseks juhatuse liikme kohustustest seoses tervise halvenemisega. OÜl on veel üks juhatuse liige, kes aga pole minu avaldust lugenud ei miskiks, ja nii on see juba neli aastat kestnud. Osanike koosolekut kokku ei saada (olen ise ka osanik selles firmas). Kas on mingi võimalus mul ise algatada, teha avaldus vabas vormis äriregistrile minu juh. liikmest kustutamiseks, ja kas seda tehakse, muud võimalust ei näe, selleks kohtusse minna pole ju ka mõtet.

sirel 25.10.2017 06:14 (6 aastat tagasi)

Juhatuse liikmed valitakse ja kutsutakse tagasi osanike poolt. Kui ühingul on nõukogu, valib ja kutsub juhatuse liikmed tagasi nõukogu. Juhatuse liige võib juhatusest tagasi astuda ka ise sõltumata põhjusest, teatades sellest enda määranud organile. Juhatuse liikme ülesannetest tagasiastumine ei muuda Teie seniseid õigusi ja kohustusi, kuid välistab edaspidise juhatuse liikme positsioonist tuleneva vastutuse.

juhm 26.10.2017 10:31 (6 aastat tagasi)

Mis edasi juhtub, kui OÜ kus on ainult 1 juhatuse liige ja see astub tagasi ? Saadab äriregistrile teate, et tema astub tagasi ja palub kanne juhatuse kohta kustutada ?

Muhkel 26.10.2017 12:13 (6 aastat tagasi)

Kui on üks juhatuse liige ja keegi asemel ei soovi astuda, tuleb registrisse vastabv teade esutada, et OÜ juhatuse andmed ei vasta tõele. Register annab aja see liige leida, kui selle aja jooksul ei suudeta uut juhatust tekitada, määrab register uue juhatuse, tavaliselt kellegi vandeadvokaatide hulgast. Nii kaugele reeglina aga asi ei lähe, sest nende tunnitasud ona sadades eurodes ja omanikel on lihtsam keegi asemele leida.

popi 2.11.2017 09:52 (6 aastat tagasi)

Kui juhatuse liige ei täida oma kohustusi , kas tervislikel põhjustel või on kõrvale tõrjutud teiste juhatuse liikmete poolt, võib Ta vastavalt TsÜS-ile teha ennast taandava avalduse registripidajale, seda kontrollitakse ja tehakse otsus. Kui ainus juhatuse liige ei osale juhtimises, siis on tegemist "tankistiga" ja sealt saab kindlsati ennast taandada. Samuti on võimalik lagatada likvideerimine, kui osanikud ei soovi valida teist juhatuse liiget, kui ainsa liikme tervisele tuginevat soovi ei rahuldata. Vastu isiku tahet ei saa keegi kohustusi kandma panna.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.