Puhkuserahad ja arestivaba miinimum

WTF 1.11.2017 12:59 (6 aastat tagasi)

Pangakonto arestitud, kasutatav summa miinimumpalk ehk 470 EUR. Tööandja arvestab palga miinimumi ületavast osast 2/3 täituri kasuks maha ning kannab ülejäänu pangaarvele, millelt täitur siis võtab uuesti selle järelejäänud kolmandiku. Kuna nõue on kavas nagunii kunagi ära maksta siis pole siiani viitsinud seda ühte kolmandikku tagasi nõudma. Kuu lõpus algab puhkus, s.t. arvele laekub ühe kalendrikuu sees nii eelmise kuu palk kui ka puhkusehüvitis. Raamatupidaja väitel on puhkusehüvitis tavakorras arestitav sissetulek ning sealt arvestatakse ülaltoodud valemi järgi osa täituri kasuks maha. Mis tundub igati loogiline. Samas kiire guugeldamise kohaselt justkui ei oleks ei tööandjal kohustust puhkusehüvitisest midagi maha arvestada ega kohtutäituril seda arestivaba miinimumi arvestades ettemakstud töötasuks lugeda. Küsimus siis, et kas puhkusehüvitis loetakse arestivaba miinimumi määramisel ettemakstud töötasuks vms, ning kui jah, siis millist paberi- või digikraami läheb mul vaja täiturile tõestamiseks et ma ei ole (või olen) kaamel?

BB 1.11.2017 14:59 (6 aastat tagasi)

Täitemenetluse seadustiku paragrahv 133 sätestab: kui võlgniku kontole kantakse korraga enam kui ühe kuu sissetulek, on kohtutäitur kohustatud tühistama võlgniku avalduse alusel kolme tööpäeva jooksul konto arestimise ulatuses, mis tagab võlgnikule iga ettemakstud kuu kohta arestimisele mittekuuluva sissetuleku.

BB 1.11.2017 15:15 (6 aastat tagasi)

Täitemenetluse seadustiku § 131 loetleb sissetuleku liigid, millele ei saa täituri nõuet pöörata. Puhkusetasu loetelus ei ole, sellest saab teha kinnipidamisi üldises korras.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.