Korteriühistu otsus.

Siki 4.01.2018 17:26 (6 aastat tagasi)

Tere. Probleem on õigluses. Meie vanem isa elab invaliidina kortermajas. Pool aastat tagasi tekkisid maija lutikad ja ühistu juhatus otsustas et põhjustajaks on isa,sest korter on koristamata. Vaidlesime küll vastu et lutikas on reisikohvri nakkus rohkem ja isa ei reisi,vaid liigub vaid tänaval. Külalisi tal ei käi ja külas ta ka ei käi. Kuid juhatus 3 liikmelisena otsustas ja tegi protokolli millega kohustab maksma 121 eurot alumise korteri tõrje. Vastasime muidugi kirjalikult et pole nõus tasuma. Oleme isegi lutikatega hädas ja tõrjele kulub palju raha. Kas oleme kohustatud maksma? Ette tänades.

4.01.2018 19:28 (6 aastat tagasi)

Invaliidsus ei tekita lutikaid, küll aga mustus ja koristamatus. Võib-olla tõigi lutikad teie juurest kaasa? Elanik peab hoidma oma ruumid niivõrd korras, et sealt igasugu sitikad edasi ei roniks ja kui ronivad, siis peab ka naabrite tõrje kinni maksma. Kes süüdi, see maksab. Võtke end kokku ja aidake isa korter ära koristada. Mida seal vaielda, kui isa lutikad puhtasse naaberkorterisse trügisid. Ka isa korteris on vaja lutikatõrje teha ja lasta teha see professionaalil.

Siki 4.01.2018 19:37 (6 aastat tagasi)

Olemegi lutikatega hädas Tema korteris mitte enda juures.

abuhammer 4.01.2018 21:07 (6 aastat tagasi)

KÜ-l puudub selline pädevus, et otsustada kelle juurest alguse sai ja kust kohast lutikad tulevad. Seega puuudb ka võimalus panna maksma mingi korteri elanik teistes korterites toimuva lutikatõrje eest. Ühistu saab hallata ainult kaasomandit. Kui üldkoosolek volitab juhatust tegema putukatõtjet terves majas, siis maksavad kõik vastavalt varem kokku lepitud reeglitele, kas pinna suhtosa järgi või mõne muu meetodi järgi. Praegusel juhul ei ole teil kohustust maksta, isegi kui väidetakse et teie isa korterit on kõrvalmõjud. Seda saaks hageda ainult teise korteri omanik, aga ka tema peaks tõendama et putukad tulevad just teie isa korterist.

5.01.2018 11:47 (6 aastat tagasi)

Inimese korter peab olema nii puhas, et teiste elamist ei sega. Tavaliselt tehakse tõrje kõikides probleemsetes korterites korraga ja maksavad kõik, keda tõrje puudutab. Vedage isa korter rämpsust puhtaks, lihtsam ja ka odavam tõrjet teha. Veelkord, tõrjet peab tegema professionaal, ise oma tarkusega jäätegi seda tegema.

J. 7.01.2018 00:56 (6 aastat tagasi)

Lutikad ei teki mustusest, need tuuakse majja riiete ja mööbliga. Koristamata korteris on neil lihtsalt parem kauemaks varjatuks jääda ja paljuneda. Kui majja on siginenud lutikad, siis tuleb teha tõrje kogu majas, sest muidu lähevad lutikad sinna, kus tõrjet ei tehta ja mõne aja pärast on nad ka teistes korterites tagasi. Selleks, et lutikatõrje kulusid ühelt korterilt sisse nõuda, peab ühistu suutma tõendada, et just see korter on lutikad majja toonud.

Nui 31.01.2018 22:46 (6 aastat tagasi)

Uskumatu, et tänapäeval kui inimesed peaksid olema 100% kirjaoskajad, leidub veel keskaja teadmiste tasemel inimesi. Nimelt tolleaegsed teadlased kinnitasid, et hiired tekivad mustusest. Tänapäeva inimesed peaksid ikka aru saama, et lutikad ei söö mustust, vaid inimeste ja loomade verd. Ei ole loogiline arvata, et lutikad oskavad minna sinna, kus tõrjet ei tehta vaid jäävad lihtsalt ellu seal, kus neid surnuks ei mürgitata. Mustus ega puhtus pole lutikate eluks üldse olulised - peamine on ainult võimalus käia öösel magajate verd imemas. Igas korteris, kus inimesed elavad, leidub neile nii või teisiti küllalt kohti, kus päeval peidus olla.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.