Ostetud kinnisvara puudus

Liis 30.10.2018 23:35 (5 aastat tagasi)

Tere, Soetasime septembris maja. Maja on vana, kuid pool majast on renoveeritud. Selline lause oli kirjas ka kuulutuses. Nüüd olles sees elanud kuu, on tekkinud peavalud ja nõrkus pereliikmetel. Soetasin vingugaasianduri. See pistis üürgama nagu meeletu. Ühesõnaga ahi ajab sisse, või miskit sellega mäda on. Kuna elektrisüsteemi me juba vahetasime ümber, kuna ka renoveeritud osas oli see ebakvaliteetselt paigaldatud. Maja teise poolde lasime teha uue ahju, ja renoveeritud poole ahjuehitus vms pole meil eelarves. Mida annaks teha? Kas küsida müüjalt selle vea likvideerimist? Peaks ta seda tegema? Või ostu--müügi tehingust loobuma? Kas selline põhjus on piisav? Vajame abi

A 31.10.2018 07:03 (5 aastat tagasi)

Aga kas selles renoveeritud pooles on ahi uus või vana? Arvan, et kõigepealt tuleks lasta see ahi lihtsalt spetsialistil üle vaadata, võib-olla on lihtsalt lõõrid puhastamata ja pole õiget tõmmet või siis panete kütmise lõpetamisel siibri liiga vara kinni.

Liis 31.10.2018 09:56 (5 aastat tagasi)

Kütmisel meil palju kogemusi. Jah, kutsun kellegi ahju üle vaatama. Ahi on vana, aga kuna meie eelduseks ostul oli, et saame kohe sees elada. Seda müüja ju kinnitas, rääkis veel, et ahi hoiab hästi sooja jne. Eeldasime, et ahi on ohutu ja kasutuskõlblik. Nüüd aga vingugaasiandur annab suuri numbreid. Kõik need peapööritused , mille panin söömata oleku või vererõhu arvele- ei pruugi seda olla.

myha 31.10.2018 15:02 (5 aastat tagasi)

Tere. Tuleb esitada müüjale nõue, et ta mõistliku aja jooksul parandaks puudused. Kui ta selle aja jooksul ei võta midagi ette ahju renoveerimseks - on see piisav põhjus kogu lepingust taganemiseks või juhul kui te olete ise nõus uue ahju tegema - saate nõuda temalt selle kompenseerimist.

Liisa 2.11.2018 09:46 (5 aastat tagasi)

Hetkel on kütteaeg. Ja seda ahju on eluohtlik kasutada. Müüja aga ei vasta kirjadele. Mis see mõistlik aeg oleks, kui asjaga on kiire?

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.