Pahatahtlik korteri ostja

Priit 15.03.2019 17:04 (5 aastat tagasi)

Müüsin korteri ja sattusin pahatahtliku väljapressijast korteri ostja "küüsi",kes nõuab nüüd,2.a.hiljem ületamatuid nõudeid,kombineerituna oma juristist tuttava kaudu...Kas keegi teab EIK või Riigikohtu lahendit,kus ka korteri müüjal on õigus jäänud väljapressijast ostja vastu protsessides ??? Missuguse seaduse järgi on korteri müüjal notariaalne ostu-müügi tehing lasta tagasi pöörata ja ostusumma tagastada? Paluksin võimalusel konkreetset infot ! Ette tänades,Priit.

vodu 15.03.2019 20:17 (5 aastat tagasi)

MIs need lahendid siia puutuvad? Iga juhtum on omanäoline, kui sul abi vaja on, siis soovitan konkreetse juhtumiga tegutsev advokaat endale palgata, eriti kui teisel poolelon see nagunii olemas.

Priit 16.03.2019 11:20 (5 aastat tagasi)

Tänu Sulle "vodu"suure KONKREETSE abi eest vastamisel.Kes see konkreetne advokaat siis on kes minimaalse sissetulekuga ,puudega pensionäri kohe on valmis aitama...? Meelsasti oleksin seda ilma siit portaalist abi otsimata juba ju teinudki.Tuleb loota vaid enda peale ja võidelda oma eksisteerimise eest,otsides lahendusi....Keegi meist pole ju kaitstud alatute väljapressijate vastu !

Cc 16.03.2019 18:04 (5 aastat tagasi)

ja mida sa nende lahenditega siis teinud oleksid - "minimaalse sissetulekuga ,puudega pensionär" ? Oskad sa juriidilist keelt nii palju, et kohe Riigikohtu lahenditega lähed kohtusse? Või hakkad ise vastaspoole juristiga kohtus vaidlema? Siis oled juba ette kaotama määratud. Seega Vodu soovitus on väga mõistlik. Ja mis puudub tasusse, siis kui sa kaotad kohtud, pead sa kogu saadud raha sellele ostjale tagastama, kui ta tehingu tagasi pöörab. Seega oleks mõistlik oma minimaalsed sissetulekud ikka üle vaadata ja järsku natuke advokaadile maksta pigem?

Priit 17.03.2019 12:38 (5 aastat tagasi)

Tänan Cc, vastuse eest.Oskan jah neid lahendeid vastuses kohtule sisse põimida ja tean et nendele saab protsessis tugineda.Kahju et Sa KONKREETSE NÄITEGA aidata ei oska !...need jutumärgid on muidugi kohatud,kuna tekst vastab tõele...puue ei ole vaimne ometi.

Reelika 16.03.2019 19:09 (5 aastat tagasi)

On ju mingid võimalused õigusabiks ka vähemkindlustatud inimestele (https://v1.juristaitab.ee/et/mida-teha-kui-pean-kohtusse-poorduma/oigusabi-vahekindlustatud-isikutele)

Priit 17.03.2019 12:51 (5 aastat tagasi)

Reelikale...Jah on, aga kvaliteetse abi peale selliste protsessidega sattumine on minimaalne ning kasutegur üldjuhul nullilähedane. .Kirjutasin lootuses et ehk keegi,kes on olnud samas olukorras,võib teab kedagi,kes on olnud,oskab ka mulle kasuliku vihje anda..... Aga tänud et viitsisid vastata.......

A 18.03.2019 06:44 (5 aastat tagasi)

Tehingu tühistamine oleks võimalik üksnes eksimuse, pettuse, ähvarduse või vägivalla tõttu ning ma kahtlen tugevalt, et korteri müüjal õnnestuks taoliste asjade esinemist tõendada. Kui Sa pead väljapressimiseks seda, et ostja esitab müüja vastu nõudeid, kuna korter ei vastanud lepingutingimustele, siis see ei ole ju ometi väljapressimine, vaid Sul on võimalus kohtus tõendada, et nõuded on alusetud, juhul kui see nii on. Aga eelpool vastanud on juba õigesti märkinud, et mingitest lahenditest on siin vähe abi vaid tuleb pöörduda oma probleemiga kas advokaadi- või õigusbüroosse ja tõesti on selleks võimalusi ka vähemkindlustatutele.

vastus 18.03.2019 07:43 (5 aastat tagasi)

Nõustud, et sellise küsimusega pole mõtet anonüümsest internetifoorumist abi leida. Selleks on kohtus isikuid esindavad advokaadid, juristid. Kui inimene ennast aga niisama harida tahab ja arvab, et saab ise enda esindamisega hakkama, siis milles küsimus - arvuti ja internett on küsijal ilmselgelt olemas. Sisesta google otsingusse sõna "Riigikohus", nii jõuad nende koduleheni. Kodulehel üleval kõik riigikohtu lahendid. Sulle huvi pakkuva lahendi otsimiseks vali esmalt "Tsiviilasjad" ja kasuta lahendite registris otsingusõnu, ehk seda mida su ostja sult nõuab: on see siis "varjatud puudus" "lepingu oluline rikkumine" "ostuhinna alandamine" või mis iganes. Samuti võta ette ja loe läbi oma müügileping - selles ju tehingut tõestanud notar selgitas kõiki tehinguga kaasnevaid asjaolusid. Seega loe alapunkti "notari selgitused".

Pb 18.03.2019 12:09 (5 aastat tagasi)

Tere Priit! Aga vasta lihtsalt nii nagu ise välja pakkusid. A la kuna ostjad pöörduvad arvukate taotluste ja nõuetega sinu poole, millest loed välja et nende eesmärgiks on tehingu ülesütlemine, siis vaatamata asjaolust, et ostja poolt etteheidetud puudused on otsitud, tõendamata jne, oled sa vaatamata sellele ja eelkõige õigusrahu silmas pidades nõus sellega et sina kui müüja tagastad täielikult ostusumma ja praegune omanik annab omandiõiguse sulle tagasi. Muidugi vasta kirjalikult.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.